LES OGSÅ:

— Jeg kommenterer ikke enkeltspillere eller hvilke endringer jeg tenker å gjøre, men det er klart at et direktespillende HamKam på en ujevn Briskeby-bane krever spillere som kan takle en slik utfordring. Og det er ikke nødvendigvis de samme som åpnet mot Strømsgodset, eller de samme som spiller i neste hjemmekamp mot Aalesund. Hver kamp krever ulike forberedelser, sier Uwe Rösler til Aftenbladet.

Vrien motspiller

Vikingtreneren røpet lite av taktikken på gårsdagens fotballøkt på treningsbanen i Jåttåvågen, men innrømmer at han vil benytte seg av kvalitetene i troppen til å takle både HamKams dødball- og duellstyrke.

Det kan altså åpne for André Danielsen, kanskje på bekostning av helten fra åpningskampen, Jone Samuelsen? Eller Rösler kan skyve Danielsen ut til venstre, der Alexander Ødegaard spilte søndag.

En av Danielsens styrker er nemlig hans store arbeidskapasitet og hissige stil. «Andy» er rett og slett plagsom å møte for alle motstandere i eliteserien.

— André gir deg aldri fred. Han «sparker deg i anklene» hele tiden, sier motstandere, som med det ikke antyder at Danielsen er ufin, men at han alltid er tett oppi ballfører.

Tror på benken

— Jeg tør ikke helt å tro på en plass blant de elleve som starter, men benken bør vel være innen rekkevidde, sier Danielsen selv.

Han tråkket over før treningskampen mot Lillestrøm 8.mars, og har trent alternativt de siste ukene. Nå er han med for fullt igjen.

— Jeg har holdt det fysiske ved like ved hjelp av harde økter i styrkerommet og svømmetrening. Fotballmessig er jeg litt rusten, men jeg trenger ikke mange dager på feltet før jeg er der jeg skal være, forsikrer han.

Ikke to spisser

Det kan altså være nok til å ta plassen fra enten Jone Samuelsen, eller Alexander Ødegaard. De to er bedre enn Danielsen offensivt, men på Briskeby er duellstyrke viktig for å kunne styre kampen og erobre andreballer.

Allan Gaarde hadde ingen stor kamp mot Strømsgodset, men er viktig med sine frispark og defensive hodestyrke. Det gir ny tillit fra Rösler.

Andrius Velicka utfordrer Peter Ijeh på topp. Uwe Rösler starter ikke med begge, men kan ta grep med to spisser i løpet av kampen. Tyskeren beholder Martin Fillo i sin startellever fordi tsjekkeren kan utfordre i rommene HamKam legger bak seg når de angriper. Fillos tempo taler også til hans fordel.

I går brukte Rösler både Peter Ijeh og Andrius Velicka på samme lag under deler av treningen, men bedyrer at det var for å øve på dødballer imot.

— De to simulerte HamKam-spillere for å forberede forsvaret på hva som venter søndag, sier Rösler.