Midtbanespilleren søker trøst i at AaFK reiste seg brukbart i 2. omgang, og nå ser han framover mot Brann-kampen kommende lørdag.

— Vi skal slå tilbake mot Brann, det er vi veldig innstilt på. Vi visste at vi hadde en tøff åpning på sesongen med tre antatte topplag i de tre første kampene. Men jeg er sikker på at vi skal ha poeng når disse tre kampene er unnagjort, sier Fjørtoft.

Som var sint som ei fele da dommeren unnlot å gi AaFK straffespark på overtid mot Vålerenga. Men nå har han fått roet seg ned. I går gjennomførte AaFK en meget bra treningsøkt på formiddagen, der balltempoet var høyt og humøret og tenningen likeså.

- Hvorfor startet dere kampen mot VIF så nølende?

— Vi skulle ligge litt lavt for å ri av den første VIF-stormen. Men Vålerenga slo mye langt helt bakfra, og lagets forsvarere fikk i ro og mak sikte inn spissene sine. Som stadig vekk tok løp bak vår forsvarsrekke. Dermed ble hele seks av våre spillere, spissene og hele midtbanen, passert på én pasning. Så var Vålerenga flinke til å flytte sin midtbane etter, og vi følte at vi kun ble løpende imellom uten ballkontakt. VIF fikk stå og prikke inn korridorene bak og på sidene i vårt forsvar, og samtidig klarte vi heller ikke å markere playmaker Martin Andresen ut av kampen. Presset på ballfører var nærmest ikke-eksisterende før pause, og vi flyttet ikke beina raskt nok. Vi kan i det hele tatt slett ikke være bekjent av det vi gjorde i 1. omgang, fastslår Karl Oskar.

Han innrømmer at Vålerengas langball-opplegg overrasket AaFK en del.

Lange baller

- Vi hadde trodd at de skulle slå mye mer via midtbanen i det oppbyggende spillet. Men de klinket ballene langt fram, og de var presise i disse langballene. Det satte oss under et stort press, som vi ikke klarte å komme ut av før i 2. omgang. Da spilte vi jevnt med dem, og med litt flaks hadde vi tatt det ene poenget, mener Karl Oskar Fjørtoft.

- Hva med Brann-kampen lørdag. Kan dere slå tilbake?

— Klart det. Vi spiller på hjemmebane, og vi må våge mye mer enn mot VIF. Ikke minst må vi nekte Branns ballfører tid og rom. Hele tiden. Vi må opp i dem, plage dem og prøve å ta initiativet fra avspark av. Vi har kun spilt én seriekamp, og vi vet at vi kan så mye bedre enn det vi fikk vist på Ullevaal. At det er seriemester Brann vi skal møte nå betyr egentlig ikke så mye, i disse første kampene tror jeg at innstillingen til kampene betyr mest. Vi skal angripe, og vi skal prege kampene hjemme på CLS, håper han.