Onsdag er det Riseth som skal erstatte Martin Andresen i ankerrollen på Norges midtbane, i stedet for Alexander Tettey.

Først og fremst skal 35-åringen ha et defensivt fokus.

— Valget av Vidar handler om balanse. Malta har to farlige kontringsspisser. Vi må hindre at de får fremspillene de ønsker, og der er Vidar flink. Han er også en erfaren mann som kan snakke til dem rundt seg, forklarer Åge Hareide.

Selv er Riseth strålende fornøyd med tilliten.

— Jeg fikk vite at jeg var aktuell for laget i går (mandag). Det er artig å få sjansen, og jeg er veldig glad for tilliten, sier Riseth.

Erfaring fra RBK

Etter Tyrkia-kampen mener mange at det var nettopp Riseth som skulle hatt ankerrollen også på Ullevaal lørdag.

— Jeg har kommet inn sentralt på midtbanen i landskamp en gang, men aldri spilt ankerrollen i 4-3-3. I Rosenborg har jeg jo spilt der, og nå blir det ganske likt den rollen, sier Riseth.

En av hans viktigste oppgaver, blir å frigjøre offensiv kraft for sidebackene og indreløperne.

— Åge vil nok ha meg inn på grunn av hodestyrke og stabilitet. Jeg skal ligge igjen og demme opp, ta ut kontringene deres og være en skjerm slik at andre kan gå. Jeg skal gjøre ting helt enkelt. Og så blir det viktig at vi dobler mye med backene. Poenget mot Malta må være å komme til flest mulige innlegg til John (Carew) og Steffen (Iversen), sier 35-åringen.

- Tidlig mål viktig

Åge Hareide har gjort det klart at han underveis i Malta-kampen vil holde seg oppdatert på utviklingen i Tyrkia – Bosnia.

— Målet vårt må være å få en tidligst mulig scoring mot Malta. Så får vi håpe at de (Tyrkia) får med seg utviklingen her. Vi har fortsatt troen på at det er mulig, sier Riseth.

35-åringen har to innhopp på til sammen 36 minutter så langt i kvalifiseringen, og får sin første sjanse fra start onsdag.