Med 6-0 over West Ham er Manchester City oppe i 59 scoringer totalt på hjemmebane denne sesongen, på 15 obligatoriske kamper. Det gir et scoringssnitt på 3,93 mål per kamp.

Ingen ny bombe

Det smalt en liten cupbombe da Sunderland slo Manchester United på tirsdag, men Manchester City desarmerte tidlig West Hams muligheter hjemme på Etihad onsdag kveld: Etter 12 minutter slo Yaya Touré en langpasning som Alvaro Negredo timet perfekt inne i feltet. Spanjolen klinket ballen i mål på volley.

En vakker scoring av Negredo.

Kvarteret senere sørget samme mann for 2-0 da han banket en pasning fra Edin Dzeko i mål.

Midtbanespiller Touré har gjort det til en vane å score denne sesongen, og før pause leverte han igjen: Ivorianeren fikk nærmest upresset gå mot West Hams mål før han skjøt lavt i nota til 3-0. Etter pause fortsatte City å leke med svimle Hammers.

4-0: Alvaro Negredo: En pasning fra David Silva var innom en West Ham-spiller og landet hos Negredo, som elegant passerte avslutningen i lengste hjørnet.

5-0: Edin Dzeko: Fint angrep av City. David Silva spilte til Clichy på venstrekanten, som sendte ballen foran mål der Dzeko sto klar.

6-0: Edin Dzeko: Bosnieren banken ballen i krysset etter forarbeid fra Kolarov.

Manchester City har dermed fått en perfekt start på 2014. Laget ligger på andreplass i serien, er videre i Champions League, FA-cupen og etter alt å dømme ligacupen.

Scoringskåte City

Stakkars West Ham kan trøste seg med at laget har en mindre turnering å tenke på og heller kan bruke tiden på å sanke poeng nok til å holde seg i Premier League. Det forutsetter at de ikke vinner med minst seks mål i returkampen.

Her er Citys hjemmekamper til nå denne sesongen (seriekamper hvis ikke annet er oppgitt):

City-Newcastle: 4-0

City-Hull: 2-0

City-Manchester United: 4-1

City-Wigan (ligacup): 5-0

City-Bayern München (Champions League): 1-3

City-Everton: 3-1

City-Norwich: 7-0

City-CSKA (Champions League): 5-2

City-Tottenham: 6-0

City-Plzen (Champions League): 4-2

City-Arsenal: 6-3

City-Liverpool: 2-1

City-Crystal Palace: 1-0

City-West Ham (ligacupen): 6-0

FAKTA

Manchester C. – West Ham 6-0 (3-0)

Mål: 1-0 Alvaro Negredo (12), 2-0 Negredo (26), 3-0 Yaya Touré (40), 4-0 Negredo (49), 5-0 Edin Dzeko (60), 6-0 Dzeko (89).

38.000 tilskuere. Returen spilles 21. januar.