Mjelde-assistenten har kontrakt ut året. Etter det vet han ikke hva som skjer. Men han vet at ikke alle i Brann ønsker å ha ham med videre.

– Jeg har hørt det, men jeg bryr meg ikke om rykter, sier den tidligere Varegg-treneren, som hadde avtale med Brann om at de skulle snakkes etter sesongen.

Om sesongen tok slutt med siste seriekamp i Stavanger, eller når Royal League tar pause til jul, har de aldri diskutert.

Steffensen har fått sparken i Brann tidligere. Den gangen var det som et sleggeslag i ansiktet. Nå er det annerledes.

– Min avtale løper til 31.12, og Brann er i sin fulle rett til ikke å forlenge den, dersom de skulle ønske å avslutte samarbeidet. Det er helt fair. På samme måte står jeg fritt til å gjøre det jeg vil, sier Steffensen.

Han forteller om flere spennende tilbud, men han vil ikke ut med hvor de har kommet fra.

– Er det du som skal trene Løv-Ham?

– Det vet jeg ingenting om.

Hyller Mons

Steffensen føler at han har støtte fra dem han jobber tettest med.

– Mons har sagt at han sterkt ønsker å ha meg med videre. Vi er inne i en god prosess der vi ser bak resultatet. Ingen av oss er redd for å tre til side for at Brann skal bli bedre, sier Steffensen.

Mjelde lanserer nå en ny idé. Kanskje kan ha få både i pose og sekk. Et alternativ er både å beholde Steffensen og hente inn en ny assistenttrener utenfra.

– Det kan vi ikke utelukke. Planen for 2007 legges nå, men først og fremst må vi dra veksler på dem vi har nå, sier Mjelde.

Steffensen synes det høres positivt ut.

– Dette har hele tiden vært en av Mons sine største styrker. Han henter kompetansen der den finnes, sier assistenten.

Eksemplene på det er mange. Det er slik kajakktreneren Kjell Tore Solvang og idrettslegen/friidrettstreneren Ola Jøsendal er kommet med i apparatet.

– I tillegg jobbet vi for å få inn Nils Johan Semb til å hjelpe oss med den defensive organiseringen. Han er jo en av de fremste i Europa på den biten. Dessverre så klaffet aldri det, sier Steffensen.

Forberedt på det verste

Steffensen håper han får fornyet tillit i Brann, men han våger ikke å tro noe.

– Jeg vet ikke hva som skjer, men jeg føler meg ønsket, sier han.

Men hva med Mjelde? Er det ikke rart å skulle felle dom over en han har jobbet så tett med i så mange år.

– Nei. Vi er kommet så langt at vi klarer å evaluere bra. Såpass stor takhøyde er det, sier Mjelde. Selv har han jobbsikkerhet i to år til, mens kollegaen snuser på andre tilbud.

– Det ville jeg gjort uansett, forteller Espen Steffensen.