Av de 203 stemmene som ble avgitt i forbindelse med FIFAs presidentvalg i Sveits, fikk Blatter 186. — Jeg er dypt rørt og beæret, og takker for tilliten. Jeg takker dere av hele mitt hjerte. Sammen vil vi få fire år til å fortsette på denne stien, og jeg er glad for at vi klarte å fortsette solidariteten i FIFA her i dag, sier Blatter etter valgseieren.

- Vi skal rette opp dette FIFA-skipet og få det på stø kurs. Dette er en ny utfordring for meg, men jeg aksepterer det. I fremtiden må vi stå sammen. Gi oss tid, mot og styrke, og vi skal klare det, sier Blatter.

I forkant av valget var det klart at president i Norges Fotballforbund, Yngve Hallén, skulle avgi sin stemme til Blatter, og fikk ikke anledning til å stemme blankt etter den senere tidens korrupsjonsanklager i organisasjonen.

Kontroversielle Blatter har sittet i presidentstolen etter at han tok over for Joao Havelange i 1998. * Fotballgal? Følg 100% Fotball på Facebook!

Svekket omdømme

Det har vært harde tider for FIFA i den senere tiden. Korrupsjonsanklagene hagler mot verdens største forbund.

Blatter ble valgt uten motkandidat, og han har fått flere store nasjoner mot seg. Korrupsjonsanklagede og suspenderte Mohamed Bin Hammam trakk sitt kandidatur for kort tid siden.

Det engelske fotballforbundet (FA) foreslo tirsdag at det nylig gjennomførte presidentvalget i FIFA måtte utsettes på grunn av utviklingen i beskyldningene om korrupsjon.

FA oppfordret andre nasjonale forbund om å slutte seg til forslaget om utsettelse, og var også blant nasjonene som avga blank stemme i onsdagens valg.

- Jeg ble overrasket over at FA oppfordret til dette. Men jeg bærer ikke noe nag overfor nasjonene som ikke stemte på meg. De er fortsatt medlemmer av FIFA, og alle tilhører samme familie med meg som president, sa Blatter på en pressekonferanse onsdag kveld.

Blatter anklages for å ha kjøpt seg stemmer ved flere av presidentvalgene. Somalieren Farra Ado hevdet at han ble tilbudt 600.000 kroner for å støtte sveitseren i 1998. * Quiz: Fotballekspert? Ta dagens 12'er

Oppsiktsvekkende uttalelser

FIFA-presidenten har ikke alltid vært like heldig med sine uttalelser. I 2004 ertet han på seg kvinnefotballen, da han oppfordret spillerne til «å bruke trangere shortser og kortere overdeler for å framheve de kvinnelige formene». Og nylig snakket den kontroversielle 75-åringen nedlatende om homoseksuelle etter at Qatar fikk VM i 2022. Blatter har heller ikke noen høy stjerne i Den internasjonale olympiske komiteen (IOK). Han betegnet den finansielle delen av IOK for «skjøttet som av en hushjelp».

Den internasjonale olympiske komiteen krever for øvrig full gjennomgang og opprenskning i FIFA. Det uttalte Gerhard Heiberg til NTB tirsdag.