Sarpsborg Sparta ville hente Grimstad-gutten før sesongen, men Runar takket nei.

— Det stemmer. Jeg vet ikke akkurat hvor konkret interessen var, men jeg fikk i hvert fall et spørsmål fra Svein Mathisen (sports- og mediadirektør i Start) om jeg kunne tenke meg å gå på et lån til Sarpsborg Sparta, men valgte å si nei, bekrefter målvakten.

Løv-Ham, som Start møter neste uke, ville også låne Runar, men fikk samme svar som østfoldingene.

- Det at jeg sa nei handler mye om at jeg har hjertet mitt i Start, og det er her jeg ønsker å være, forklarer målvakten.

I en kort periode i fjor sommer var Runar, som fyller 26 år i dag (!), førstevalg i Start-målet, men etter at Kenneth Høie returnerte fra utlånet i Bodø/Glimt har han vært degradert til keeper-reserve. Han er foreløpig tilfreds med å være keeperreserve.

— Pr. dags dato er Kenneth Høie en bedre keeper enn meg. Jeg kan ikke være misfornøyd før det oppstår en situasjon hvor jeg har blitt bedre enn ham, og likevel ikke får spille, mener Runar.

Start-trener Arne Sandstø setter pris på lojaliteten, men har likevel et todelt syn på Runars valg om å bli i Start.

— Det er synd om en slik holdning hindrer hans egen utvikling. Vi i den sportslige ledelsen kunne nok ha argumentert ganske sterkt for at han burde ha gått på lån også, sier Starts trener.