Det var mye Haaland i monitor da City var enorme hjemmefavoritter mot Luton.

Etter 90 spilte minutter mer eller mindre innenfor Lutons 16-meter inntok Manchester City tabelltopp med 5–1-seier.

1–5-tap er også Lutons største tap i Premier League noen gang.

– Det var en lang ettermiddag. Den lengste kampen jeg noen gang har vært med på, sier Luton-sjef Rob Edwards til BBC.

Luton ligger stadig på 18. plass på tabellen. Den plassen sier nedrykk.

TUNGT: Rob Edwards og Luton fikk en tøff dag på jobben mot Manchester City. Foto: Andrew Boyers / Reuters / NTB

I første omgang bommet Haaland på to klare målsjanser, men han bidro også sterkt til at de tok ledelsen:

Etter et minutts spill banket han ballen i hodet på Daiki Hashioka og i mål. Ballen hadde retning utenfor, så det ble tellende som et selvmål.

Han var involvert i mye, gjorde seg spillbar og tilgjengelig, men både han og Manchester City manglet de små marginene som gjorde at de fant ham i de aller beste posisjonene.

Men da Jéremy Doku ble felt i straffeområdet med et kvarter igjen på klokken, var det ingen tvil om hvem som skulle ta det påfølgende straffesparket.

Haaland gliste stort etter å ha satt sitt 20. ligamål for sesongen, og taktfaste «Haaland, Haaland, Haaland»-rop runget utover stadion. Han byttet ut med landsmann Oscar Bobb med ti minutter igjen.

Det ble kanskje litt mer anspent enn hjemmelaget hadde sett for seg på forhånd.

«Det er bare 1–0, det er bare 1–0, så elendige dere er, det er bare 1–0», sang Luton-fansen selvironisk fra bortefeltet i andre omgang.

2–0-scoringen til Mateo Kovacic etter en times spill – et skikkelig kremmerhus – gjorde at stadion senket skuldrene.

Luton-fansen feiret hvert frispark, hvert hjørnespark, hvert tilløp til angrep som om det var en stor målsjanse.

Og de tok fullstendig av da Ross Barkley reduserte til 3–1.

Før kampen gikk pappa Alfie Haaland ut mot kritiker Roy Keane – og anklaget ham for å ha en agenda:

Hjemmelagets tre poeng var likevel aldri virkelig truet. Doku og Josko Gvardiol fastsatte resultatet til 5–1.

Seieren gjør at City legger press på Liverpool og Arsenal.

Liverpool får besøk av Crystal Palace klokken 15 i morgen, mens Arsenal tar imot Aston Villa 17.30.

Inntil det er Manchester City ligaleder.

PS! Onsdag kveld klokken 21.00 venter Real Madrid til returoppgjør i Champions League-kvartfinalen. Første kamp, i Madrid, endte 3–3.

Slik ser tabellen ut før Arsenal og Liverpool har spilt sine kamper denne Premier League-runden: