Disse tre lagene kan Viking møte i Europa-kvalik

Trekning klokken 13.00 i dag.

Publisert:

Fredrik Torsteinbø og Viking slo Molde 3–2 i søndagens seriekamp i Jåttåvågen. I dag får de vite hvem de møter i kvalik til Europa League. Foto: Jon Ingemundsen

  • Kjetil Flygind

Viking er klare for kvalik til Europa League. Bjarne Berntsen og hans gutter kommer inn i andre kvalikrunde og i dag får de vite hvem de skal møte i oppgjøret som spilles 17. september.

Motstanderen blir enten Aberdeen (Skottland), Willem II (Nederland) eller Standard Liege (Belgia).

Trekningen skjer klokken 13.00 i dag.

Les også

Viking-spillerne hyllet fansen etter praktkampen: – Ga oss det lille ekstra

Ikke startet ennå

Det er vanskelig å si hvilket lag som vil passe Viking best. Men nederlandske Willem II har ennå ikke kommet i gang med sin sesong. De avsluttet sesongen i mars grunnet koronaviruset, men starter først 12. september.

Standard Liege har spilt fire kamper i den belgiske toppserien og står med tre seire og én uavgjort. Laget har fått en finfin start på sesongen og ligger på 2. plass på tabellen.

I Skottland åpnet Aberdeen sesongen med å tape for Rangers, siden har laget tatt tre seire på rad, sist mot Hibernian, og innehar 4.-plassen på tabellen.

Les også

Berntsen peker på én nøkkel til Vikings forvandling

Røde land

Alle de tre landene Belgia, Nederland og Skottland er rødmerket av norske helsemyndigheter. Innreise til Norge fra de tre nevnte landene utløser i utgangspunktet ti dagers karantene.

Det gjør situasjonen utfordrende. Etter det Aftenbladet kjenner til diskuteres det å spille på nøytral bane, i et land som er «grønt» for både Norge og de tre andre landene. Men her er ingenting avklart.

Viking ønsker ikke å spekulere i hva det blir til ettersom dette er utenfor klubbens kontroll.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Fotball
  2. Eliteserien
  3. Viking FK