Haalands sjef frykter fotballen aldri blir det samme som før koronakrisen

Borussia Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke mener at Bundesligaen må starte igjen snarest mulig for å redde fotballen etter koronakrisen.

Publisert:

Erling Braut Haalands klubbdirektør etterlyser en snarlig start på fotballen igjen i Tyskland. Foto: WOLFGANG RATTAY / X00227

  • NTB-DPA

Erling Braut Haalands klubbdirektør Watzke sier at man må starte opp igjen med spill for tomme tribuner, men etterlyser en avgjørelse fra Angela Merkel.

Tysk fotball har, i likhet med mesteparten av Europa, hatt full stopp siden midten av mars. Bundesligaen håper å kunne starte igjen i midten av mai under strenge hygieneregler.

Men tysk toppfotball venter stadig på grønt lys fra tyske myndigheter.

Hans Joachim Watzke, direktør i Borussia Dortmund. Foto: Martin Meissner / TT NYHETSBYRÅN

Les også

Tidligere italiensk storspiller: Haaland blir solgt for 3,5 milliarder

– Hvis vi ikke kommer i gang i løpet de neste månedene, vil det gå utforbakke med hele Bundesligaen. Da vil den ikke lengre eksistere i den formen vi kjenner til, sa Watzke til Sky TV søndag.

– Selvsagt vet jeg at mange av fansen sier at det ikke vil være noen atmosfære på stadionene, og det vil tydelig synes på TV-skjermene. Det er klart, men dette handler om å redde fotballen, sa Dortmund-sjefen.

Les også

Positive signaler for tysk fotball

Les også

Haalands Dortmund frykter at dette blir en ulempe

Det gjenstår ni serierunder av sesongen. Å få gjennomført de siste rundene handler om at klubbene kan hente rundt 3 milliarder kroner i TV-inntekter.

– En for lang pause til serien kan starte opp igjen, vil føre til at noen av klubbene kan gå konkurs, sa Watzke.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Borussia Dortmund
  2. Erling Braut Haaland