Kulturstyret i Kristiansand kommune har delt ut fire toppidrettsstipend på 75.000 kroner hver. De går til:

Malene Rypestøl - svømming - Vågsbygd svømme- og livredningsklubb:

– Hun har over en årrekke vunnet en mengde gull i NM både på junior- og seniornivå. Hun har gjennomført semifinaler i EM på juniornivå og hun representerte Norge i sommer-OL for ungdom i Buenos Aires i 2018, heter det i deler av begrunnelsen fra kommunen.

Petter Brunvatne - skating - Kristiansand skateklubb:

– Meget gode resultater gjør at han er en del av brettforbundets elitesatsning. Han mottok tidenes første kongepokal i skateboard i år. Brunvatne er med på landslaget og følges opp av Olympiatoppen i Oslo, skriver Kristiansand kommune.

Michael Weinberg - friidrettstrener - KIF :

– Å trene frem fire barn som i dag er kastere i friidrett på et veldig høyt nasjonalt og internasjonalt nivå er en enestående prestasjon. Tre av barna har spesialisert seg på spydkast og en på diskos. De har hentet hjem atskillige medaljer fra blant annet Junior NM, U18 VM, Nordic Match, VM U20, landskamper, Norwegian Grand Prix, Verdensungdomsspelen og EM U20, heter det fra Kristiansand kommune.

Mindaugas Gedminas - boksing - AIK Lund:

– Han har over flere år prestert sterkt i bokseidretten og har hentet hjem utallige medaljer og bestemannspriser. Han er dobbel Nordisk mester i eliteklassen og tredobbel Norgesmester i eliteklassen, skriver kommunen.

Gedminas får også med seg 40.000 i idrettsstipend fra Vest-Agder fylkeskommune.

– Et stipend vil kunne hjelpe han til å nå sitt mål om deltakelse i OL i Tokyo 2020, skriver fylkeskommunen i en pressemelding.

De to andre som har fått 40.000 kroner fra fylkeskommunen er Amalie Manshaug Sæten, friidrettsutøver fra Kristiansand, samt kajakkpadleren Ivar Flikka Buch fra Flekkefjord.