Regnestykket gjelder etter dagens dollarkurs.

Carlsen spilte inn over syv mill. kroner bare i 2023.

Hvor mye han tjener fra sponsorer, er ukjent – og han kan i tillegg tjene mye på såkalte events, arrangementer som han kaster glans over. Men Carlsen har gjennom mange år sagt nei til mange av de tilbudene han får.

Chess.com skriver at Carlsen med sine drøyt 10 mill. dollar nå har passert legenden Viswanathan Anand i premiepenger i sin karriere. Inderen har stoppet på nær 9,5 mill. dollar, ifølge nettstedet.

Den mest innbringende turneringen for Carlsen i 2023 var Champions Chess Tour-finalen i Toronto i desember. Den ga ham drøyt 2,1 mill. kroner.

For første gang på svært mange år var Magnus Carlsen i 2023 ikke den sjakkspilleren i verden som tjente mest. Det skyldes at han ga fra seg VM-tittelen i klassisk sjakk. Ding Liren overtok den – og rundet drøyt 12 millioner kroner i fjor.

Regnskapet for Magnus Carlsens selskap Magnusschess er ikke klart for 2023, men i 2022 tjente han store penger. Resultatet ble nesten 79 mill. kroner før skatt - først og fremst takket være salg av aksjer. Magnus selv eier 85 prosent, mens faren Henrik eier 15 prosent i Magnuschess.

Selskapet Play Magnus – der Magnuschess hadde en stor aksjepost – ble kjøpt opp av ja, nettopp chess.com – som betalte 13 kroner for hver aksje i Play Magnus.

Mens driftsinntektene for Magnuschess i 2022 var på snaut 16 mill. kroner, kom hele 64,7 millioner fra finansinntekter, viste regnskapet.

Selskapet Magnuschess hadde en egenkapital på snaut 125 mill. kroner ved utgangen av 2022.

Generelt har Magnus Carlsen tjent mest i de årene han har spilt VM-match i langsjakk, det vil si 2013, 2014, 2016, 2018 og 2021. Der er det store pengepremier, og vinneren tar 60 prosent av potten. Vinneren har alltid vært Carlsen.

Privat har Magnus Carlsen gjort to store investeringer i eiendom:

  • En stor villa i Holmenkollen. Han ga mindre enn 20 mill. kroner for den i 2015 og i dag er verdien trolig atskillig større.

  • En eksklusiv leilighet på Tjuvholmen, også det i Oslo. Den betalte han 19,8 mill. kroner for våren 2020.

I romjulen vant Magnus Carlsen VM-titlene både i hurtig- og lynsjakk: