– Kanskje de av og til skal høre litt mer på meg enn på agenten, for tar du et dårlig valg, så kan det være karriereødeleggende, sier Knutsen på en pressekonferanse.

Fire spillere forlot Glimt etter gullsesongen sist høst. Både Erik Botheim, Fredrik Bjørkan, Marius Lode og Patrick Berg ville prøve lykken i utlandet.

Torsdag møter Bodø/Glimt nederlandske AZ Alkmaar til returkamp i Conference League. Knutsen møtte pressen onsdag. Han ser tidligere elever slite i europeiske ligaer, mens hans lag overrasker og imponerer videre.

– Jeg sier til spillerne hver gang vi diskuterer dette, det handler om timing og riktig klubb.

Hertha Berlin-backen Fredrik Bjørkan, som forlot Glimt ved årsskiftet, er med i landslagstroppen. Det samme er Ola Solbakken, som kanskje er Glimts heteste salgsobjekt, men utover det glimrer spillerne fra gullsesongene med sitt fravær.

– Jeg og Kjetil har snakket mye om det og hva som er best for meg og ikke. Jeg hører veldig på hva han har å si, sier Ola Solbakken til VG.

Jens Petter Hauge, Patrick Berg, Erik Botheim og Marius Lode har alle vært innom landslagstroppene til Ståle Solbakken, men er ikke med nå.

– Han er en spiller jeg er glad i og liker, men han må komme seg på banen. De som spiller på den sentrale midtbanen spiller mye, og derfor er han ikke med, sa Solbakken om Berg i prat med Nettavisen.

GLIMT-TRENER: Kjetil Knutsen er klar for den avgjørende åttedelsfinalen mot AZ Alkmaar torsdag. Her på vei til Spania for en treningssamling sist uke. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Knutsen kommer med en klar oppfordring til spillere som vil til utlandet. Det er først og fremst Schalke 04-stopperen Marius Lode som ikke har truffet blink, mener Knutsen.

– Lode har nok ikke gjort det beste klubbvalget, han har fått lite spilletid på nivå to i Tyskland, sier Knutsen på pressekonferansen.

Han tror imidlertid Patrick Berg vil slå tilbake i franske Lens.

– Patrick får spilletid. Han kommer tilbake, det kan jeg garantere. Jeg sier ikke at Lode ikke kommer tilbake, men han har havnet i en vanskelig situasjon i Schalke, sier Knutsen.

– Det sier seg selv at man må treffe på klubbvalget. Det handler ikke bare om å komme seg til utlandet. Men så synes jeg også det er litt tidlig å si om de har truffet eller ikke. De kommer midt i sesongen, så vi må ikke svartmale de valgene ennå, sier Ola Solbakken.

VG har vært i kontakt med agentselskapet Elite Consulting, som jobber for Lode, for en kommentar. Vi har foreløpig ikke fått svar.

FORLOT GLIMT: Marius Lode (t.v.) og Patrick Berg på banen for Bodø/Glimt i september 2020. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Glimt slo AZ Alkmaar 2–1 hjemme, etter en mye omdiskutert straffe som sørget for seiersmålet. Glimt-treneren var i godt humør og lo da han fikk spørsmål om morgentrening. Han sa at de trener om morgenen hver dag.

– Vi har selvtillit. Vi kan utvikle spillere som er interessante for større klubber, sier Knutsen.

Torsdag kveld står det om en plass i kvartfinalen i Conference League på gresset på AFAS Stadion i Alkmaar.