– Den yngste deltageren i tikamp gjør en veldig godkjent debut i seniorsammenheng, sier NRK-ekspert Vebjørn Rodal om 15. plassen til Skotheim.

Den norske tikjemperen lå på en syvendeplass før de fem siste konkurransene, men falt åtte plasser på resultatlisten etter den andre dagen av konkurransen.

– Det var en tung dag to. Jeg våknet opp og kjente at det kom til å bli tungt, sa Skotheim til NRK.

Han endte opp med 15,05 på 110 meter hekk. Det var det svakeste resultatet av de 20 gjenværende utøverne i konkurransen.

– Jeg følte meg litt død i beina fra i går og kom aldri skikkelig inn i løpet. Jeg håper det løsner til de neste øvelsene, sa Skotheim.

I diskos ble det 42,89 og 12. plass. I stav svingte han seg over 4,70, før han ble nummer 15 i spyd med et kast på 55,47 meter.

I den siste konkurransen, 1500 meter, løp Skotheim inn til en tid på 4.40,84. Det holdt til å bli nummer åtte i øvelsen.

– Jeg gjorde et litt lettere løp for å spare krefter til EM. EM er et høydepunkt og jeg føler jeg har mer der å gjøre, sier Skotheim.

Til slutt endte han på 8062 poeng, noe som ga en 15. plass totalt. Franske Kevin Mayer vant, Pierre Lapage fra Canada ble nummer to, mens amerikanske Zachery Ziemek tok bronse.