Forrige gang Lillestrøm tok medalje bidro Odd til at seriegullet glapp for LSK – med en sen scoring på Åråsen i oktober 2001.

Nå kan de hvite fra Skien nok en gang sørge for å ødelegge for Lillestrøm. Scoringene til Mikael Norø Ingebrigtsen og Dennis Gjengaar gjør at medaljehåpet til Lillestrøm henger i en tynn tråd, etter at Rosenborg slo Bodø/Glimt 3–2 på Lerkendal.

– Nå skal det vel nesten et mirakel til, sier Lillestrøm-trener Geir Bakke til VG.

Nå er det henholdsvis tre og fire poeng opp til Rosenborg og Bodø/Glimt med to kamper igjen å spille. Begge LSKs konkurrenter har også betydelig bedre målforskjell enn Lillestrøm.

Både Glimt og RBK trenger dermed bare én seier i de to siste kampene for å sikre seg medalje.

Søndagens kamp på Åråsen går definitivt ikke i historiebøkene som en minneverdig og underholdende kamp. Med to lag som forsvarte seg dypt og velorganisert, og som heller ikke egnet å bryte ned motstanderen, ble det både energiløst og sjansefattig i Lillestrøm.

– Det er en kamp som står og stanger og stanger, hvor ingen skaper spesielt mye. Så blir det større avstander i laget, og da er Odd flinke til å straffe oss. Det er skuffende, sier Lillestrøm-trønderen Gjermund Åsen.

Ettersom Rosenborg og Bodø/Glimt møttes samtidig, var hjemmekampen mot et suspensjonsrammet Odd-lag, uten nøkkelspillerne FIlip Jørgensen, Espen Ruud og Milan Jevtovic, en gyllen mulighet til å ta initiativet i medaljekampen.

KAPTEIN: Gjermund Åsen klarte ikke å lede Lillestrøm til tre sårt tiltrengte poeng i medaljestriden. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Før pause var langskuddet til Odd-spissen Mikael Norø Ingebrigtsen omtrent det eneste som var verdt å nevne. Etter hvilen var Dennis Gjengaar nærmest da han ble spilt fri på en overgang, men alene med Mads Hedenstad Christiansen var det LSK-målvakten som kom seirende ut.

Lillestrøm hadde noen brukbare perioder rundt Odds sekstenmeter, men de store målsjansene uteble.

– Det var trist. Jeg tror det var en veldig kjedelig fotballkamp. Vi flytter ballen fryktelig sakte og vi har vel ikke én målsjanse på 90 minutter. I en medaljekamp er det altfor dårlig, og så skal selvfølgelig ikke jeg slippe inn så enkle mål, sier Hedenstad Christiansen.

Trener Geir Bakke konkluderer med det samme – og slår enkelt og greit fast:

– Vi er ikke gode nok i dag.

Odd har på sin side los på femteplassen, som er plassen bak Lillestrøm i innspurten av Eliteserien. Trener Pål Arne Johansen roser spesielt ungguttene som kom inn i fraværet av flere nøkkelspillere, og lar seg imponere av lagets defensive arbeid.

– Det er sjelden kost i fotball og for oss. Det var vi med oss. Det er noen blokkeringer og litt sånt, men jeg teller heller ingen klare målsjanser, sier mannen med kallenavnet «Paco».

Spesielt 16 år gamle Faniel Tewelde imponerte i innhoppet sitt. Han noterte seg for assist på 1–0-scoringen, og hadde også skuddet som ledet til returen på Odds andre mål.

– Det var helt sykt. Jeg klarer så vidt å snakke, sier han til TV 2.

Laget fra Skien er kun to poeng bak gamletrener Dag Eilev Fagermo og Vålerenga, før Odds to gjenværende kamper mot Strømsgodset (hjemme) og Viking (borte).

ODD-JUBEL: To senere scoringer gjør at Odd plutselig los på femteplassen i Eliteserien. Foto: Christoffer Andersen / NTB