To gule kort til evigunge Ashley Young (38) gjorde det beintøft for Everton mot kontringssterke Liverpool.

Sean Dyches menn holdt tett i 75 minutter, men etter å ha ropt på straffe for fjerde gang fikk Liverpool endelig medhold.

Mohamed Salah hamret ballen i nettet til 1–0 fra elleve meter – helt utagbart for en ellers god Jordan Pickford i Everton-målet. Syv minutter på overtid doblet egypteren til 2–0.

– Det er vanskelig å møte lag som må spille med ti mann. Vi har gjort det selv og spilt bra. Tanken vår var hele tiden at de spilte med elleve spillere, for det er en mental greie å være én mann mer, sier Liverpool-kaptein Virgil van Dijk til BBC etter kampen.

– Det røde kortet ble ganske innflytelsesrikt i kampen, men jeg ville at vi skulle holde oss rolige og ignorere at vi var en ekstra spiller, sier Jürgen Klopp.

Resultatet gjenspeiler dårlig Liverpools utallige sjanser – og bedre sjansesløseriet.

For selv med én mann mer klarte ikke Salah og co. å knekke forsvarskoden til byrivalen. Det mye takket være James Tarkowski som til tross for at han måtte spille 70 minutter med gult kort kastet seg foran det som var å kaste seg foran for.

– Det er en utakknemlig oppgave å spille mot Liverpool. Jeg tror ikke Sean Dyche bør være altfor skuffet over dette. Det kom til å bli svært utfordrende med ti mann og det var egentlig bare én vinner i denne kampen, sier tidligere Premier League-midtstopper Martin Keown til Final Score gjengitt av BBC.

Det kunne sett annerledes ut da hele den blå delen av Liverpool ville ha utvisning på Ibrahima Konaté etter 65 minutter. Den franske midtstopperen, også med gult kort, rev ned Beto på vei gjennom, men dommer Craig Pawson valgte å beholde kortene i lomma.

Da svarte Jürgen Klopp med å bytte ut Konaté. Lenger turte Liverpool-sjefen ikke å holde 24-åringen på banen.

– Han kunne ha blitt utvist, ja. Det kunne så klart skjedd og etter det byttet vi ham ut. Etter det så vi solide og kompakte ut, sier Klopp.

En annen skjebne fikk Young:

Allerede i førsteomgang begynte det å se tøft ut for Everton. Young hadde først markert seg med en enorm forsvarsjobb da han til og med kanskje reddet Everton fra å havne under.

Men så fikk 38-åringen problemer med lynkjappe Luis Diaz. Den driblesterke kantspilleren ble en håndfull for mye for Young, og etter 37 minutter fikk veteranen sitt andre gule og ble utvist.