Kampen var stipulert til ti runder og uten at VM-tittelen til Fury sto på spill. Det var på forhånd regnet av de fleste for å være en gimmick for å tjene penger, men det kunne kostet Fury dyrt.

Han er rangert som verdens beste tungvektsbokser, og hadde 33 seirer, én uavgjort og null tap før møtet med Ngannou.

Sistnevnte ble tungvektsmester i MMA-organisasjonen UFC i 2021, men skulle altså debutere som proffbokser mot Fury.

RYSTET MESTEREN: Tyson Fury (t.v.) måtte «spise» flere tunge slag fra Francis Ngannou. Foto: FAYEZ NURELDINE / AFP / NTB

Det burde vært rått parti, men det ble det ikke. Ngannou fikk vist at han kan bli å regne med i toppen av tungvektsboksing der det allerede er profiler som Anthony Joshua, Deontay Wilder og Oleksandr Usyk.

Kjempetrøbbel

Etter at Fury og Ngannou bokset jevnt i åpningen begynte dramatikken.

Fury pådro seg et kutt i den andre runden, og mot slutten av den tredje smalt det da det gjensto rundt 40 sekunder.

Ngannou traff hardt med en venstre hook, og sendte Fury i kanvasen.

Der og da så det ut til at en av boksesportens største overraskelser var på gang.

Fury kom seg på bena og kunne fortsette selv om han var tydelig rystet.

Han hadde også store problemer mot Ngannou i fjerde runde, og klarte ikke å hente seg skikkelig inn før i den femte. Fury tok mer over, men det Ngannou leverte i sin boksedebut var oppsiktsvekkende.

Da dommerpoengene ble lest opp etter ti runder hadde den ene 95–94 i favør Ngannou. De to andre hadde 96–93 og 95–94 i favør Fury, som dermed vant på såkalt «split decision».

PÅ PLASS: Mike Tyson har trent Francis Ngannou opp mot møtet med Tyson Fury. Lørdag kveld var han på plass i arenaen. Foto: AHMED YOSRI / Reuters / NTB

Og mange mener Fury var meget heldig med den avgjørelsen.

– Ngannou vant. Til tider kunne jeg ikke tro det jeg så. Francis gikk sin første boksekamp og møtte tungvektsmesteren – hvordan i alle dager skulle han klare å vinne det? Men i mine øyne vant han, sa tidligere bokseverdensmester Carl Frampton til TNT Sports.

Tidligere tungvektsmester Lennox Lewis syntes riktig mann ble kåret til vinner:

– Jeg mener Fury vant fortjent, men Ngannou overrasket meg med god balanse og tålmodighet, oppsummerte Lewis til TNT Sports.

Rundt bokseringen i Boulevard Hall i Riyadh, Saudi-Arabia. var det stjernetungt med blant annet fotballstjerner, boksere og kjendiser.

Cristiano Ronaldo satt ringside sammen med Mike Tyson og ikke minst nevnte Oleksandr Usyk – den andre store tungvektsmesteren i boksing.

Den opprinnelige planen har vært at Fury og Usyk skal møtes i desember, i en kamp der alle de store VM-titlene ville være på spill, noe som ikke har skjedd siden begynnelsen 1990-tallet da Evander Holyfield var tungvektsmester.

Etter lørdagens oppgjør var Usyk oppe ringen og sto ansikt til ansikt med Fury.

– Det blir min neste kamp, sa Fury og Usyk svarte:

– Det er en stor kamp, og en kamp jeg vil ha.

Alt tyder på at storkampen blir noe av, men ettersom Fury pådro seg et kutt kan det bli utsatt til ut på nyåret.

Da bør Fury stille langt bedre forberedt enn han gjorde lørdag kveld ...