Men storklubben fra hovedstaden vant til slutt sin første ligakamp utenfor eliteserien på 23 år. Obos-åpningen endte med skuffende 1–1 mot Sogndal.

– Kanskje vi er litt for feige, sa Vålerengas Christian Borchgrevink til TV 2. Han kalte 2. omgangen skuffende.

– Vi var nære, mener Raufoss-trener Jörgen Wålemark.

Raufoss-spiss Erlend Hustad var en tåspiss fra å gi Raufoss ledelsen etter minutter.

• 0–1: I stedet var det Daniel Håkans som fikk sjansen på motsatt femmeter. Vålerengas målscorer fra Obos-åpningen rappet ballen i mål.

Oslo-klubben dominerte den første bortekampen etter degraderingen til nivå to.

• 0–2: Petter Strand styrte nydelig inn dagens andre Vålerenga-mål med hælen. Simen Juklerød sto for den målgivende pasningen.

Klanen tok fullstendig av bak Raufoss-målet. Gøy på landet i praksis.

Men gjestene fra Oslo rakk å komme ned igjen på jorden før pause. Raufoss kan kontre.

• 1–2: 17-årige Torjus Engebakken stormet frem på høyre og la en perfekt ball inn til Erlend Hustad. Spissen styrte ballen forbi Vålerenga-keeper Magnus Sjøeng.

– Vi er fornøyd med veldig mye, sa Vålerenga-trener Geir Bakke til TV 2 i pausen.

Det fortsatte ikke like bra. Vålerenga-dominansen forsvant. Raufoss skapte farligheter, men Magnus Sjøeng var solid bakerst.

Raufoss-keeper Ole Lauvli måtte også ta frem en god redning på noe som kunne blitt selvmål fra Jamal Deen Haruna.

På overtid fikk Magnus Riisnæs sjansen etter fint forarbeid av Filip Thorvaldsen. Men Raufoss sin mangeårige sisteskanse stoppet også den.

Levanger leverte storseier mot Moss, Stabæk vant en viktige poeng, mens problemene fortsetter for Start med tap hjemme for Aalesund.

Levanger – Moss 5–0 (4–0)

Mål: Sanel Bojadzic 2, Arne Gunnes, Daniel Pollen og Simen Hagbø.

Ranheim – Sandnes-Ulf 3–1 (2–0)

Mål Ranheim: Bendik Bye 3. Sandnes-Ulf: Haris Brkic.

Sogndal – Mjøndalen 3–1 (2–1)

Mål, Sogndal: Daniel Arrocha (2) og Edmund Baidoo. Mjøndalen: Rasmus Holten.

Raufoss – Vålerenga 1–2 (1–2)

Mål, Raufoss: Erlend Hustad. Vålerenga: Daniel Håkans og Petter Strand.

Stabæk – Bryne 1–0 (1–0)

Mål: Bassekou Diabate.

Start – Aalesund 1–3 (0–2)

Mål, Start: Kristoffer Hoven. Aalesund: Markus Karlsbakk, Claudio Braga, Håkon Hammer.