Tim Merlier krysset mål som nummer to, men han ble deplassert for å ha skiftet linje og hindret Juan Sebastián Molano. Belgieren ble flyttet ned til 89.-plass, sist av rytterne med samme tid som vinneren, og tapte ytterligere terreng til Milan i poengsammendraget.

I stedet gikk 2.-plassen til Kaden Groves, som også er nærmest Milan i kampen om poengtrøya. Merlier er nummer tre.

– Det er alltid vanskelig å forutse hva Merlier vil gjøre i en spurt, men jeg fikk hjulet hans, og det viste seg å være perfekt. Han startet spurten bra, men jeg kom meg forbi, sa Milan.

– Det er ikke bare de 20 sekundene vi spurtet som gjør meg glad, det er alt det gode arbeidet mine lagkamerater nedla, sa Lidl-Trek-rytteren.

Vanskelig motvind

Den 207 kilometer lange etappen fra Foiano di val Fortore til Francavilla al Mare var kupert i begynnelsen, men inn til mål var det nærmest paddeflatt.

Bekymringen for spurterne var å unngå å komme for tidlig i front i motvinden. Det var også en velt på oppløpet. Madis Mihkels mistet kontrollen og tok med seg Fabio Jakobsen og Tobias Lund Andresen, men uhellet skjedde litt bak spurtkanonene.

Etter at det vanlige bruddet ble syklet inn, handlet det om å holde posisjonene i feltet fram til spurten.

Milan fikk god hjelpe av sine hjelpere, særlig Edward Theuns og Jasper Stuyven, og han var ustoppelig da det hele ble avgjort. Det var italienerens tredje etappeseier i Giro d'Italia.

Ulike roller

De norske syklistene i feltet har hver sin rolle. Tobias Foss en av de nærmeste hjelperne for Geraint Thomas i Ineos-laget, mens Vegard Stake Laengen er fartsholder for Tadej Pogacar i UAE-laget. De kom begge til mål rundt tre minutter etter hovedfeltet onsdag.

Sloveneren Pogacar har tatt et godt grep om den rosa ledertrøyen og leder med 2.40 minutter til Daniel Felipe Martinez fra Colombia og med Thomas 2.58 bak.

Eneste endring i sammendraget onsdag var resultat av at Cian Uijtdebroeks trakk seg før etappen. Han var på 5.-plass.