– Jeg synes Foden og Mount er to av de beste spillerne i verden akkurat nå. Det er så morsomt å se deres utvikling. Jeg kan ikke vente på finalen og EM i sommer, sier Owen som ekspert på BT Sport.

Chelsea og Manchester City møtes i Champions League-finalen 29. mai etter å ha slått ut henholdsvis Real Madrid og PSG.

Både Chelseas Mason Mount og Manchester Citys Phil Foden har vært fremtredende for sine lag på veien dit. De engelske, offensive spillerne skal senere i sommer også jakte etterlengtet EM-suksess med Englands landslag.

– Jeg tror begge vil komme på øverste hylle. De er der oppe med Erling Braut Haaland og Kylian Mbappé allerede. Spesielt Foden kan bli en av de aller beste spillerne England har sett, sier Owen.

Mason Mount scoret Chelseas 2–0-mål mot Real Madrid tirsdag. Han står med to scoringer på ti kamper i Champions League.

– Jeg kan ikke forklare dette med ord. Det var en strålende prestasjon i en tøff kamp, sier Mount til BT Sport.

INTERNASJONAL STJERNE: Borussia Dortmunds Erling Braut Haaland ser ut til å bli toppscorer i årets sesong av Champions League. Foto: FRIEDEMANN VOGEL / EPA

Phil Foden har puttet tre ganger på tretten kamper i Champions League. I Premier League står han med syv mål på 25 kamper for City som kommer til å vinne ligaen.

Pat Nevin, tidligere Chelsea-spiller, er overrasket over at klubben skal spille Champions League-finale.

– Hadde du sagt det til meg for to måneder siden, hadde jeg ledd av deg, sier Nevin på BBC.

Thomas Tuchel har gjort en strålende jobb med de blåkledde fra London etter at han overtok etter Frank Lampard i januar.

– Det gjorde så vondt da Lampard måtte gå, men Tuchel har gjort en genial jobb, sier Nevin.

Real Madrid-trener Zinédine Zidane og spillerne får kritikk i de spanske mediene etter tapet.

– Chelsea var overlegne i alle deler. Vi liker Zidane. Han har utrettet mye, men i kveld gjorde han alt feil, sier Pedja Mijatović, tidligere Real Madrid-spiller, ifølge UEFA.

– Madrid fortjente ingenting. De tapte mot et mer overlegent lag og en mer aggressiv motstander. Real Madrids problem, er at de ikke har nok mål i laget, sier Jorge Valdano, tidligere Real Madrid-spiller.