Den norske duoen var klart best da det ble kjørt helt fra toppen i utforløypa, med Kilde 26 hundredeler foran Jansrud. Østterrikske Max Franz fulgte ytterligere 26 hundredeler bak Jansrud igjen.

Det gode treningsresultatet er ingen overraskelse. Erik Håker, Atle Skårdal, Lasse Kjus og Aksel Lund Svindal hadde alle vunnet i Val Gardena da den norske herjingen virkelig startet fra 2012.

De siste 15 fartsrennene fra det italienske skistedet har endt med seks seirer til Lund Svindal, to seirer til Kjetil Jansrud og én seier til Aleksander Aamodt Kilde. Kun to ganger i løpet av de 15 rennene har det endt med nordmenn utenfor podiet, og begge gangene har da en nordmann kommet i mål på fjerdeplass.

Kun i Lake Louise har de norske herrealpinistene gjort det bedre de siste årene, med seier på 10 av de siste 15 rennene.

– Det er en bakke vi nordmenn har ganske god historikk i. Grunnen vet jeg ikke helt, sier Kilde til VG under en digital pressekonferanse etter torsdagens trening.

Forrige sesongs verdenscupvinner trekker likevel frem aspekter som mye terreng og at nordmenn kjører bra teknisk i høy fart som mulige grunner til den norske suksessen.

– Snøen er relativt rolig og du kan gjennomføre den svingen du har trent på. Det er rart å si når man er i Italia, men vi føler oss litt hjemme, sier Kilde.

TRIPPELSEIER I 2015: I super-G-rennet i 2015 vant Aksel Lund Svindal foran Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde. Foto: OLIVIER MORIN / AFP

Selv har han også hatt stor suksess i Val Gardena tidligere. Det var her han tok karrierens første pallplass i verdenscupen tilbake i super-G-rennet i 2015 - en dag hvor de norske alpinistene tapetserte pallen med Lund Svindal og Jansrud foran Kilde - og han vant utforrennet i 2018.

Forrige helg så det ut til at Kilde var på vei mot seier i Val d’Isère, men forholdene ble vesentlig bedre utover rennet og nordmannen ble skjøvet ned til fjerdeplass.

Forholdene ser foreløpig ut til å være bedre i Val Gardena.

– Det har vært en skikkelig bra dag i dag. Fine forhold og vintersnø. Val Gardena er kjent for å være en løype som er utfordrende, men også blant de morsomste i løpet av sesongen. Jeg håper på en helg hvor det er litt mer stabilt og man kan klinke til litt.

BEST PÅ TRENING: Aamodt Kilde i løypen under torsdagens trening. Foto: TIZIANA FABI / AFP

Med bestetid på torsdagens trening, bør også selvtilliten være på plass før fredagens super-G og lørdagens utfor.

– Det er alltid veldig positivt det. I dag var det bare god skikjøring. Jeg tar ikke mer risiko enn nødvendig og da får man en forståelse av hvordan farten min er. Den følelsen er fin å ta inn i en rennhelg som Val Gardena, sier han.

Han er likevel klar på at kommer til å gi gass i de to fartsrennene.

– I morgen (fredag) kan jeg bare kjøre en normal runde og henge med, men jeg har lyst til å vinne renn og da må man gi 100 prosent gass. Jeg tror ikke du vinner et renn med 95 prosent, med mindre du heter Marcel Hirscher. Jeg er ordentlig «keen» på å vinne.