– Hvis jeg ikke kan gå på jakt med en hund, går jeg på jakt med en katt. Med en hund jakter du mer og bedre. Men hvis du ikke har en hund og du har en katt, går du på jakt med en katt, sa Mourinho da han ledet Real Madrid for noen år tilbake.

Den aktuelle katten er ingen ringere enn den da tannløse Karim Benzema, som de siste årene virkelig har stått frem som en løve for Real Madrid. I den første semifinalekampen mot Chelsea vartet han opp med en virkelig perle da de trengte det som mest.

Etter et hjørnespark og flere hodedueller, dempet franskmannen ballen med hodet (!) før han på mirakuløst vis vendte 180 grader og banket ballen i nett-taket på hel volley.

Benzemas scoring var hans 71. i Champions League-sammenheng og dermed tangerte han en annen Real Madrid-legende. Raúl González Blanco, best kjent under kun fornavnet, stoppet på det samme antallet.

KATTEN ER EN LØVE: Karim Benzema, katten som er blitt en løve, på forsiden av den spanske avisen AS den 25. september 2019. Foto: Faksimile AS

Pulisic-show

Scoringen kom da Chelsea ledet 1–0 etter Christian Pulisic’ soloshow på motsatt side. Chelsea-stopper Antonio Rüdiger lempet ballen inn i bakrommet og amerikaneren rundet Thibaut Courtois lekende lett før han hamret ballen inn.

Den største sjansen var det imidlertid Timo Werner som fikk. Pulisic nikket ballen ned til Werner, som alene med Courtois klarte å misbruke sjansen. Tyskeren virker vaksinert, men ikke mot de rette tingene.

– Jeg synes det var en veldig god kamp av Chelsea, og jeg var imponert over hvor samstemte de var. Det aller beste var hvordan de spilte av presset til Real Madrid, det tror jeg gjorde Real Madrid usikre, sier tidligere Chelsea-spiss Tore André Flo i TV 2s sending.

Han hyller også midtbaneterrieren N’Golo Kanté for sin voldsomme innsats på midtbanen. Franskmannen gjennomførte flere driblinger (6) alene enn hele Real Madrid til sammen (5).

ZING! Thibaut Courtois forsøker forgjeves å forhindre Christian Pulisic fra å sende Chelsea i ledelsen. Foto: JUANJO MARTIN / EFE

– Vi lider

Chelsea var også lenge det beste laget og hjemmelaget virket i mange situasjoner på etterskudd mot deres fotrappe angripere. 1–1 og bortemål er et perfekt resultat for suksesstrener Thomas Tuchel, som onsdag kan benke seg ned og se gamleklubben Paris Saint-Germain mot Manchester City i den andre semifinalen.

– Du kan se i andre omgang at vi lider og er slitne. Vi kunne scoret to og tre i første omgang, men vi kan ikke være for skuffet, sier Tuchel i et TV 2-vist intervju.

Nå er kun Robert Lewandowski (73), Lionel Messi (120) og Cristiano Ronaldo (134) foran Real Madrids nummer ni på den historiske toppscorerlisten.

PS! Eden Hazard ble byttet inn mot gamle lagkamerater i andre omgang. «Det er alltid hyggelig å spille mot venner», sa han til BT Sport etter å ha utrettet svært lite.