BRANN STADION (bt.no): I desperat poengnød var et særdeles tannløst Brann-lag en ideell motstander for Hønefoss.

Gjestene fornektet seg ikke og kom til sjanse etter sjanse på Brann Stadion. Dessverre for eliteseriens bunnlag, var det én mann på Brann som kom fra kampen med æren i behold — keepervikar Jørgen Mohus.

Lysluggen sto sin beste kamp i Brann-buret, og ga alene en hjelpende hånd til Sarpsborg og Tromsø i bunnstriden.

Tidlig sjanse

Et Brann-lag med mye å bevise for klubbens skeptiske supportere, gikk rett i strupen på Hønefoss. Allerede før minuttet var spilt fosset Martin Pusic og Erik Huseklepp i angrep. De to spissmakkerne klarte ikke å få noe ut av situasjonen, men Birkir Sævarsson plukket opp den tapte ballen og hamret den like til side for mål.

Etter ti minutter var Hønefoss farlig frempå. Kevin Larsen stormet nedover venstrekanten og slo et meget godt innlegg over Branns forsvar. På bakerste stolpe sto Mikkel Vendelbo helt umarkert, men dansken klarte ikke å bredside ballen mellom stengene.

Etter en lang periode hvor ingen av lagene klarte å sette farge på kampen, vartet Hønefoss plutselig opp med storspill. Først stormet venstreback Kevin Larsen frem og banket ballen til side for mål, så ble Riku Riski spilt alene med keeper. Finnen klarte imidlertid ikke å overliste keepervikar Jørgen Mohus i Brann-buret.

Tok initiativet

På den påfølgende corneren var Hønefoss igjen nærme. Innlegget fra Alexander Mathisen var i utgangspunktet svakt, men Hønefoss klarte å få ballen inn i feltet igjen. På bakerste stolpe dukket plutselig cornerlegger Mathisen opp, men heller ikke han klarte å sette ballen i nettet.

Rett før pause fikk Hønefoss nok en kjempesjanse, og igjen var det Kevin Larsen som var på farten. Venstrebacken ble herlig spilt gjennom av Øyvind Hoås, men avslutningen ble for dårlig.

Dermed sto det 0-0 etter første omgang. En omgang gjestene dominerte.

Brann skapte også den første sjansen etter hvilen. Ti minutter inn i omgangen forsøkte Fredrik Haugen seg på et skudd fra distanse. Ballen gikk via en Hønefoss-forsvarer og i tverrliggeren. På returen fikk Erik Huseklepp sjansen, men avslutningen gikk til side for mål.

Sjansebonanza

Så ble det helt stille på Stadion. Absolutt ingenting skjedde det neste kvarteret. Men så, helt ut av ingenting, smalt det igjen. Nok en gang fra Kevin Larsen. Et mislykket frisparkforsøk fra Aleksander Solli endte opp i beina på den hardtskytende backen. Igjen smalt han til, men igjen vartet Branns bestemann opp med en god redning.

Hønefoss fortsatte trykket mot Brann-målet, og bare minutter senere fikk innbytter Mats-André Kaland en stor sjanse. Bergenseren skar i stor fart inn fra høyrekanten, men heller ikke han klarte å sette ballen i mål.

Hønefoss ga seg ikke og kom stadig til sjanser på et tilsynelatende paralysert Brann-lag. Nestemann i køen var Øyvind Hoås, men heller ikke den gamle storscoreren klarte å overliste Mohus. Det samme gjaldt Tor Øyvind Hovda, som satte sin avslutning til side for mål.

Brann kom også til noen skuddforsøk under Hønefoss-dominansen, men ingen av dem var i nærheten av å være like farlige som gjestenes.

Helt på tampen tok Brann igjen grepet på kampen. Både Tomasz Sokolowski og Amin Askar kom til to gigantiske mulighete r, men heller ikke de kunne juble for scoring.

Dermed endte det 0-0 på Brann Stadion.