KAZAN, Russland: I dag kan Daniel Berg Hestad spille sin kamp nummer 55 i Europa. Og det er ikke sikkert det blir den siste.

Han har vært med og vunnet mot CSKA Moskva, Real Mallorca og Olympiakos. Nå står Daniel Berg Hestad overfor en ny formidabel oppgave. Når kampen mot Rubin Kazan på Tsentralnyi stadion starter klokka 17 i dag, leder russerne 2–0 etter det første møtet i Molde.

– Det har skjedd større overraskelser i fotballverden. Men vi må druse på fra start, slik som vi gjorde i andre omgang hjemme. Kanskje de tar litt lett på det og sparer en del av de beste spillerne. Da har vi muligheten. Og ingenting å tape, sier Berg Hestad.

– Ble dere for feige og defensive hjemme, slik at russerne fikk styre kampen for lenge?

– Ja. Vi skulle ikke ligge så lavt. Men de var utrolig ballsikre og vi havnet litt lenger ned enn planlagt. Så ble vi litt passive og redde, og slapp inn to enkle mål. Offensivt må vi ta vare på de sjansene vi får. Det gjorde vi ikke hjemme mot Rubin. Og ikke hjemme mot Legia, heller. Det er for dårlig, sier han til Romsdals Budstikke.

Spesielle opplevelser

Veteranen debuterte i europacupen 10. august 1995. Da spilte Molde 1–1 borte mot Dynamo Minsk.

– Vi gikk videre og spilte mot Paris St. Germain i neste runde. Vi tapte bare 2–3 for dem i hjemmekampen på Ullevaal. Husker spesielt at Djorkaeff var veldig god. Denne sesongen var min internasjonale debut, og det var veldig spesielt, sier han.

Til sammen har Berg Hestad deltatt ti ganger i Europa med MFK samt en gang med Heerenveen. Han står med 32 kamper i europaligaen, 18 i mesterligaen og 4 i cupvinnercupen.

Han har spilt mot Dinamo Minsk, Paris St. Germain, Dinamo Tblisi, CSKA Sofia, SCKA Moskva, Real Mallorca, Porto, Real Madrid, Olympiakos, Rayo Vallecano, Klaksvik, Leiria, Benfica, Skonto Riga, Glasgow Rangers, Jelgava, Stuttgart, Ventspils, Basel, Heerenveen, FC København, Steaua Bucuresti, Sligo Rovers, Legia Warsawa og Rubin Kazan.

Som Heerenveen-spiller møtte han Benfica, Stuttgart, Dinamo Zagreb og Beveren.

Champions League

Daniel Berg Hestad rangerer faktisk den første kampen mot Paris St. Germain øverst på lista av alle opplevelsene i Europa. Foran følgende tre høydepunkt i Champions League i 1999:

– Vi hadde ti kamper i Mesterligaen og jeg spilte alle. Ingen trodde at vi skulle klare 1–1 og slå ut Mallorca borte. Det var et sjokk, også for oss spillerne. Det gjorde sterkt inntrykk på meg. Og jeg tror det er den fotballkampen der jeg har brukt mest krefter.

– I gruppespillet var det utrolig artig å spille på Santiago Bernabéu. En absolutt stor inspirasjon. Real Madrid-stjernene var veldig gode, men jeg følte likevel at vi var med i kampen og hadde muligheten. Selv om vi tapte 1–4. – Å høre Champions League-hymnen på Molde stadion var veldig spesielt. Og jeg husker veldig godt at jeg scoret da vi snudde hjemmekampen mot Olympiakos og slo dem 3–2. ## Vurderer en sesong til

Det er ikke klart om kapteinen skal starte kveldens kamp i Kazan. Men han er garantert i troppen og skal høyst sannsynlig spille en rolle.

– Dette er utrolig artige kamper å spille. I Europa får vi ofte åpne kamper mot gode lag som vil spille ball. Da blir det ofte mye rom og god fotball. Mindre kriging og dueller. Det liker jeg.

– Blir dette din siste kamp i Europa eller er du med hvis MFK får sjansen neste år?

– Nå ser det ut som jeg avslutter europacupen her i Kazan, men slikt vet man aldri. For det første må vi jo vinne cupgull for å få kvalifisering til europaligaen neste sesong. Og så må jeg ta en sesong til. Det er to faktorer som skal på plass.

– Vurderer du seriøst å ta en ny sesong i Molde-drakta?

– Jeg har ikke bestemt meg, men vil ta en avgjørelse i løpet av september. Det er fortsatt artig. Selv om det har gått dårligere enn forventet i år, er det fortsatt en stor inspirasjon å være med.

– Du ble årets spiller i fjor, og har vært en av klubbens beste og jevneste spillere også i 2013. Hva betyr det for deg?

– Det betyr selvfølgelig noe at jeg føler laget trenger meg i en eller annen rolle. Det er viktig for meg. Kroppen fungerer, og jeg føler ikke at alderen tynger meg mer enn før. Vi får se, smiler Daniel Berg Hestad.

– Med æren i behold

Aller først skal han og resten av Molde-laget prøve på det de fleste anser som en umulig utfordring. Å ta igjen to mål borte mot Rubin Kazan, et lag som på papiret er vesentlig bedre enn MFK på alle områder.

– Det er uansett viktig å komme ut med æren behold. Det har betydning for resten av sesongen at vi kan spille på oss litt sjøltillit mot Rubin.

Mr. MFK har aldri brydd seg særlig om hvem som står på motsatt banehalvdel.

– Jeg er ikke opptatt av stjernespillere på det andre laget. Jeg vet at jeg har en sjanse mot hvem som helst, sier Berg Hestad.