Bolivias president Evo Morales er kjent for å være en kompromissløs politiker.

I en treningskamp mot noen politiske motstandere søndag, viste presidenten at han også tar med seg holdningen ut på fotballbanen

Presidenten likte dårlig at en av motspillerne yppet seg i noen situasjoner, og da ballen var på vei bort svarte han med å kjøre kneet opp i lysken på rivalen, som gikk i bakken og vred seg i smerte.

Episoden skjedde under kamp som på en hyggelig måte skulle markere åpningen av en ny stadion i hovedstaden La Paz.

I grønn drakt med nummer 10 på ryggen, det samme som hans gode kamerat Diego Maradona hadde på Argentina, ledet Morales laget satt sammen av livvakter og tjenestemenn.

Hovedstadens ordfører

Motstanderlaget ble ledet av Luis Revilla, ordfører i La Paz og en tidligere alliert som nå er blitt en politisk motstander til presidenten.

Kampen begynte i følge The Guardian med smil og håndtrykk, men etter fem minutter smalt det.

Bolivias president løp bort til Daniel Gustavo Cartagena på motstanderlaget, pekte på innsiden av leggen sin, før han kjørte kneet inn i lysken på motstanderen.

Tonen i kampen ble raskt forverret, noe som på en fin måte gjenspeiler det politiske klimaet i Andes-landet. Kampen endte uavgjort 4-4, og ved full tid var to spillere på hvert lag utvist, inkludert Cartagena og en av presidentens egne livvakter.

(Artikkelen fortsetter)

Evo Morales (t.h) er en god venn av Diego Maradona. Rett bak Venezuelas president Hugo Chavez. (Foto: Digitalsport)

Arrestasjoner

Etter kampen forsøkte en livvakt å arrestere Cartagena, men han ble løslatt etter at ordfører Revilla grep inn.

Presidenten nektet for at det var han som hadde bestilt arrestasjonen, men han kommenterte velvillig den ufine episoden tidlig i kampen.

— Jeg spilte ballen og plutselig fikk jeg et slag. Det var ikke første gang det skjedde , sa han til pressen.

Ordfører Revilla ville heller ikke overdramatisere episoden.

— Dette var en fotballkamp, og på banen er vi alle spillere.

Ifølge The Guardian er det ikke klart om Cartagena er medlem av ordførerens politiske parti, som kan oversettes til "Den fryktløse bevegelsen".

Ifølge en medisinsk rapport fra presidentpalasset hadde Morales fått et sår på innsiden av det høyre beinet, og han ble anbefalt å hvile i tre til fire dager.

Morales er den første urbeboeren i landet som er blitt president, og har etter at han ble president vært med i troppen til Litoral, et lag som spiller på andre nivå i amatørserien.

Etter at FIFA ville innføre et forbud mot å spille landskamper i stor høyde over havet, arrangerte Morales en protestkamp i La Paz på 3 597 meters høyde, med Diego Maradona på banen.