– Jeg gleder meg til å ta fatt på denne jobben. Vålerenga er en spennende klubb med et utrolig potensial og en lidenskapelig supporterklubb i ryggen, sier Aalbu ifølge en pressemelding fra klubben.

Han regner med å kunne tiltre så tidlig som mulig på nyåret, men han vil allerede nå bruke tid sammen med trenerne for å kunne sette seg raskest mulig inn i klubbens situasjon.

En av de første oppgavene blir kompletteringen av neste sesongs elitestall.

– Sammen med trenerne vil jeg kartlegge nå-situasjonen og legge fram en innstilling til styret når det gjelder behovene for spillerkjøp. Sammen skal vi finne fornuftige løsninger på de finansielle utfordringene dette vil gi, sier Aalbu.

42-åringen har tidligere vært sportsdirektør i Stabæk Fotball, sportssjef for kombinert— og hopplandslaget og sportsdirektør på Norges Toppidrettsgymnas.

Som aktiv fotballspiller spilte han for Vålerenga og var med på å vinne NM-sølv og seriebronse i 1985. Han var også på juniorlandslaget i hopp.

– Vi er meget glade for at vi nå har sluttforhandlet en kontrakt med Jan-Erik Aalbu. Han har den kompetansen vi søkte etter i denne stillingen, sier leder av samarbeidsorganet Espen Musæus.

©NTB