– Resultatet er stygt og det ble hele kampen etter hvert for vår del. De var bedre enn oss på det aller meste hele tiden, så dette var ikke akkurat en dag de aktuelle styrket sitt kandidatur, innrømmer Arna-Bjørnars trener Morten Kalvenes.

Både Maren Mjelde, Kristine Hegland, Madeleine Giske og Stine Andreassen kan være av dem som får pakket sekken og dra til Finland med flagget på brystet. Treneren tror ikke de har sølt bort sjansen selv om gårsdagens kamp var av det sørgelige slaget.

– Det er en beslutning som er gjort over et større tidsrom, så jeg vil ikke tro en enkelt kamp er avgjørende, sier treneren.

For gårsdagens kamp var virkelig ikke noe å sette øverst på CV-en for spillerne. Stabæk presset på fra start og hadde ballen mesteparten av tiden. Det tok ikke lang tid før de festet grepet slik at Arna-Bjørnar måtte spille på deres premisser. Selv ikke Stine Andreassens 2-1-mål var nok til å gi ny energi til laget.

– Det var et sjeldent lysglimt i kampen. Et flott angrep og et flott mål. Vi håpet det skulle presse Stabæk, men dette var en dag vi ikke var i nærheten av å komme opp på deres nivå på tempo, presisjon og aggressivitet. Da ble det vanskelig å få til noe som helst uansett hvordan vi vrir og vender på det, sier han.

Mens trenerkonflikten har gjort noen skeptiske til landslaget, krysser Kalvenes fingrene for at flest mulig av hans spillere blir tatt ut.

– Det blir spennende å se uttaket, særlig nå når Røa-spillerne er motvillige til å spille på landslaget. Jeg mener det alltid er positivt både for klubb og spillere å få spille for Norge, sier treneren.

fotball/Stabæk – Arna-Bjørnar 6-1 (1-0)

Fornebu

TILSKUERE: 263 tilskuere

MÅL: 1-0 Kristy Moore (40.), 2-0 Melissa Wiik (57.), 2-1 Stine Andreassen (62.), 3-1 Lise Klaveness (66.), 4-1 Moore (71.), 5-1 Trine Rønning (82.), 6-1 Solveig Gulbrandsen (90.)

DOMMER: Sara Persson, Sverige.

GULT KORT: Aime Eldris og Madeleine Giske, Arna-Bjørnar.

ARNA-BJØRNAR: Precious Dede (Reidun Seth fra 46.), Ingrid Ryland, Caroline Walde, Trude Johannessen, Karoline Bakke, Maren Mjelde, Stine Andreassen, Madeleine Giske (Janniche Linde fra 75.), Tina Algerøy (Trude Amundsen fra 75.), Aimee Edris, Kristine Hegland