KRISTIANSAND: Det betyr at Arne Holte fra Oddersjaa, Olav Eieland fra Søgne Volleyballklubb og Rune Eikeland fra Hægebostad IL er ute av dansen. Nå står kampen mellom Morten Ryen fra Tveit IL og Terrengkarusellens Arild Vehus. Vinneren kåres på Idrettsgalla Sør i Kristiansand på lørdag.

– Dette blir veldig spennende å følge med på. Jeg tenker at de to kandidatene har vært sitt publikum, den ene et voksent og den andre et mer ungdommelig. Det skal bli spennende å se hvordan det slår ut, sier Terje Larsen, organisasjonssjef i Vest-Agder Idrettskrets.

Stemmene nulles ut

Nå nulles stemmene fra den første runden ut, slik at alle som allerede har stemt en gang, har mulighet til å stemme på sin favoritt én gang til - fram til fredag morgen klokka 09.00. Det er imidlertid bare én stemme per mobiltelefon som er gyldig.

Totalt er det hitti avgitt 2006 godkjente stemmer.

– Det burde vært flere stemmer til en så viktig pris. Vi har en jobb å gjøre i å markedsføre prisen. Men det er nå det virkelig skal avgjøres, understreker Larsen.

Selv har de to finalistene fått kjenne på kroppen hvordan folk rundt dem har mobilisert stemmer.

– Jeg er ikke så overrasket over at jeg har fått mange stemmer. En ting er at jeg har Terrengkarusellen i ryggen, men i tillegg har jeg vært fotball- og håndballdommer i 40 år, og dette tilsammen har gitt meg et stort nedslagsfelt. Slik sett synes jeg slike avstemninger blir litt urettferdige for det er sikkert andre kandidater som har gjort en vel så stor dugnadsjobb som meg, sier Vehus, som var den som fikk flest stemmer i den innledende runden.

– Det er en ære å bli stemt fram så langt, og litt overraskende - selv om jeg vet at jeg har mange i ryggen når jeg ser alle meldingene jeg har fått. Jeg har ligget rett ut med lungebetennelse, men det har gitt meg god anledning til å følge med på prosessen i sosiale medier, sier Ryen.

Selv om Vehus vant første runde, er det ikke gitt at han vinner til slutt. Som nevnt stiller begge med null stemmer hver nå som avstemningen begynner på nytt. I tillegg vant Leif Emanuelsen den første avstemningen for to år siden, men i finalen kom Thor Reidar Toft som en rakett, og ble årets ildjsel.

– Nå gjelder det for begge parter å mobilisere, sier Terje Larsen.

Slik stemmer du

Du stemme på din favoritt ved å sende sms til 03811, og skriv «ILDSJEL B», hvis du stemmer på Morten Ryen, eller «ILDSJEL D», hvis du stemmer på Arild Vehus. Vi teller kun én stemme per telefon, men stemmene fra forrige runde er nullet ut, slik at alle kan stemme på nytt nå. Avstemningen varer fram til fredag 3. november klokka 09.00. Vinneren utropes på Idrettsgalla Sør i Kristiansand dagen etter.