Patrice Bernier er tilbake i Tromsø etter en lang reise. Han rekker bare én trening med laget før mandagens kamp mot Odd.

Det var en døgnvill Bernier som etter to tøffe reisedøgn omsider kom seg tilbake til Tromsø etter å ha spilt VM-kvalikk for Canada.

— De to siste døgnene har jeg reist fra Vancouver til Toronto, derfra videre til Paris, fra Paris til Oslo, og videre fra Oslo til Tromsø. Nå trenger jeg en runde på sykkelen for å få litt stivhet ut av beina, smiler canadieren.

Han håper nå på å komme tilbake til den norske døgnrytmen så raskt som mulig.

— Jeg er glad det ennå er to dager til kamp. Nå kjenner jeg ingenting, men jeg vet av erfaring at det fort kan komme en reaksjon litt i etterkant av en slik reise, sier Bernier, som har fått klare instrukser av trener Per-Mathias Høgmo om hvordan han skal omstille seg så raskt så mulig.

— Jeg har en del erfaring med mye reising fra tiden jeg trente landslag, så jeg har bedt Patrice om å skyve døgnet allerede i forkant av hjemreisen for at overgangen skal bli så lett som mulig, forklarer Høgmo.

Bernier tror likevel det er lettere å omstille seg tilbake til Norge enn det var da han dro ned til den første kampen på Costa Rica.

— Det var en helt annen temperatur der enn her for å si det slik. Og det er vanskeligere å venne seg til å trene, spille og puste i varm luft, enn det er i kald, mener canadieren.

Bernier rekker nemlig bare å få med seg en trening med «Gutan» på Alfheim før TIL setter seg på flyet for å møte Odd mandag.

— Det er jo litt synd, men jeg får bare bruke den treningen jeg har til å overbevise om at jeg er i like god form som før jeg dro. Jeg har skjønt det sånn at de har hatt gode treninger mens jeg har vært borte, så jeg tror laget skal være godt rustet til kamp, sier Bernier.

Høgmo hadde i går ikke tatt ut noen lag, men poengterer at ingen har spilt seg ut av laget.

— Og det skal i hvert fall ikke være ekskluderende å være med på et landslag, selv om det ikke er noen automatikk i at Patrice starter mot Odd heller, sier Høgmo.

For Bernier blir også oppgjøret mot Odd litt spesielt, i og med at barndomskompisen Olivier Occean står på motsatt banehalvdel.

— Vi spilte jo også sammen på landslaget for første gang denne uken, sier Bernier, som vokste opp i samme nabolag som Occean.

— Han er to år yngre enn meg, så vi spilte aldri på samme lag i Montreal. Men vi har spilt mye fotball sammen i parken da vi var små, så det blir veldig spesielt, forteller Bernier.