Sogndal — Haugesund 1-1:

Haugesund-trener Jostein Grindhaug var skuffet over straffesparket som ga Sogndal 1-1 på hjemmebane i eliteserien søndag kveld.

Malick Manes scoring fra 11-meteren hindret Sogndals første nederlag på sju kamper. Jonas Olssons menn har ikke tapt siden bortekampen mot Strømsgodset 16. mai. Søndag var laget hakket farligere enn Haugesund, men slet lenge med presisjon i angrepsspillet.

Straffesparket kom etter at Azar Karadas la seg bakover i Haugesund-feltet og gikk i bakken. Haugesund-debutant Dusan Cvetinovic ble straffet med gult kort, men TV-bildene viste at straffen var billig.

– Det var en tabbe av dommeren, og det er forbannet når det skjer i det 90. minuttet. Men sånt skjer. Det er så mange situasjoner inne i boksen at han måtte vel ta feil en gang, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug til C More.

Sogndal-sjef Jonas Olsson var mer lettet etter 1-1-målet.

– Straffescoringen på slutten gjør at det kjennes litt bedre. Samtidig var vi ille ute. Vi mistet all energien da Haugesund scoret, og vi fikk ikke tak i ballen etter det. Men så fikk vi det trykket, scoret mål og var nær tre poeng på slutten, mente svensken.

Sjansefattig

Mane kvitterte etter at Haugesund hadde fått en noe ufortjent scoring – ballbesittelse og angrepsvilje tatt i betraktning – i det 74. minuttet.

Daniel Bamberg dro seg lekent innover fra kanten og forsøkte et skudd som ble blokkert. Kristoffer Haraldseid fikk returen i drømmeposisjon og banket inn sin første eliteseriescoring for sesongen fra 15 meter.

I en ellers sjansefattig kamp slet begge lagene med pasningsspill og presisjon. Dermed ble det få farligheter. I første omgang var det lite å skrive hjem om med unntak av Magnus Stamnestrøs frispark som traff tverrliggeren.

På tampen av omgangen klarte Sogndal å skape et visst overtak på den glatte Fosshaugane-matten. Også etter hvilen var gjestene mest seiershungrige, mens FKH la seg mer bakpå og virket tilfreds med 0-0. ## Nær snuoperasjon

For Sogndal var Mane frisk, men lagets toppscorer ble godt pakket inn av Haugesunds forsvarsrekke. Først helt på tampen, to minutter etter utligningen, var han nær å sikre 2-1-seier, men ingen Sogndal-bein var nær returen fra Per Morten Kristiansen.

– Ser vi hele kampen under ett, skapte vi nok sjanser til å vinne. Men vi fikk ikke inn ballen, så det kunne gått begge veier , sa Olsson.

Haugesund har slitt på bortebane de siste kampene og tok sitt første poeng utenfor eget gress siden 5-1-sjokkseieren over Molde 16. mai. Laget er på 6.-plass i eliteserien, poenget foran Sogndal, men Grindhaug tør ikke se oppover på tabellen.

– Det er så forbasket tett på den tabellen. Jeg skulle gjerne sett at det var større margin bakover. Vi får hekte oss på dersom vi er gode nok, sa han.