NADDERUD (Aftenposten.no): Det var ikke for tilfeldig at både Vålerenga og Rosenborg ønsket seg Veigar Páll Gunnarsson i sommer. 77 scoringer på sine 160 seriekamepr for Stabæk, målgivende pasninger på bestilling, han har vært en garantist for målrike kamper siden han slo igjennom på norsk toppnivå i midten av forrige tiår.

På Island har det ikke vært like enkelt å være Gunnarsson.

— Uheldig

Det er over ti år siden 31-åringen debuterte for Sagaøya mot Uruguay, men siden har det bare blitt ytterligere 31 kamper, og skarve seks mål. Ikke helt hans feil, sier Vålerenga-spilleren selv.

- Jeg har vært veldig uheldig med tidspunktet mitt på landslaget, mener Gunnarsson.

— I den tierrollen jeg har hatt, har jeg måttet kjempe mot Eidur Gudjohnsen i tierrollen. Og nå kommer Hoffenheims Gylfi Sigurdsson, som er en nesten like stor stjerne på Island, og slåss om den samme plassen.

Han sukker oppgitt der han står på sin gamle hjemmebane Nadderud, godt klar over at spesielt den tidligere Barcelona- og Chelsea-stjernen Gudjohnsen ikke akkurat har gjort det enkelt for ham å blomstre i playmakerrollen på det islandske landslaget. Selv hadde Gunnarsson nesten regnet med at han var ferdig på landslaget, siden Portugal-kampen i oktober i fjor har han ikke vært med i landslagstroppen, men mot Norge får han en ny sjanse.

- Jeg hadde egentlig ikke regnet med å være med i troppen mot Norge, men det er gøy å være tilbake igjen.

Det viste Gunnarsson til gagns på mandag kvelds treningsøkt på Bekkestua. Løpsvillig, frekke pasninger – og en utsøkt lobb som avsluttet mandagens spilløkt for det islandske landslaget. Han fikk vist seg godt frem, men det meste tyder likevel på at Gunnarsson starter på benken mot Norge.

Revansjesugen

Bare han får kommet inn og avgjort mot Norge, er det helt greit, mener Gunnarsson selv.

- Selv om vi foretrekker å slå Spania fremfor Norge, er Norge den største rivalen vår.

— Jeg var svært nær scoring da jeg traff stolpen i innhoppet mitt på Ullevaal sist gang vi møttes her (2-2-kampen i 2008), og enda nærmere i returen på Island. Jeg hadde et kjempeløp inn mot bakerste stolpe, fikk avsluttet, men Jon Knudsen kastet seg og fikk blokkert ballen, slik at den gikk i stolpen og ut. Nå satser jeg på at det blir scoring denne gangen, sier Veigar Páll Gunnarsson med et lurt smil om munnen.