BRUMUNDDAL (h-a.no) : Olav Sveen var den som slo an tonen allerede etter drøyt tre minutter. Og Sveen ble to-målsscorer utover i kampen.

– Vi visste at det var viktig å få hull på byllen, men samtlige var meget opptatt av å få til en god og verdig avskjedsforestilling, sier mannen, som har vært litt ut og inn av laget denne sesongen, og som bare hadde ett mål før sine to mot Jevnaker.

– På tide å score igjen. Denne gangen ble det jo nesten et scoringsras på meg, sa Olav Sveen, som ikke vet om han blir med videre.

– Jeg må snakke litt med Kai (Kristiansen) om det. Han kjenner meg godt etter tre år i HamKam fra før, så vi får et konstruktivt møte. Eneste hinderet for meg, er studier i Oslo, sa Olav Sveen etter knallavslutningen på sesongen på Sveum.

Vi følger Brumunddal:

Den beste gaven av alle!

Og knallavslutning ble det. Så til de grader. Ingen på Sveum kan huske sist laget vant en så klar seier på det-te nivå­et. Og det beste av alt:

For dem som har tegnet scoringskontrakter med Brumunddal fotball, svir seieren skikkelig i lommeboka.

– Jeg tror vi tjente 15.000-16.000 kroner ekstra på alle scoringene , humret sportslig leder Guttorm Tysnes.

Erik Wettermark var både stolt, glad og rørt på samme tid i avskjeden med spillere og publikum på Sveum.

– En bedre avskjedsgave med Brumunddal hadde jeg ikke drømt om å få. Dette var i overkant. Og Wettermark hadde mye å glede seg over:

Minst like bra som i fjor

Ikke bare tok laget hans kommandoen i førsteomgangen. Olav Sveen slo an tonen med 1–0 etter drøyt tre spilte minutter, men så skjedde det ikke mye annet enn at hjemmelaget produserte sjanse på sjanse. Ikke før Vegard Ruud som var nest sist på utallige scoringer, gikk inn foran mål og satte panna til et innlegg fra venstresiden. Da, om ikke før, skjønte Jevnaker at dette ville bli tungt, men egentlig spilte det ingen rolle. Laget fra Hadeland har allerede fått reservert plass i neste års 3. divisjon.

– Jeg ba om spilleglede og inspirasjon før kampen, og fikk det. Vi visste hva vi kom til å møte, men vi fant fram en mengde flotte kombinasjoner, skapte mange situasjoner foran mål og mange tegnet seg på scoringslista.

– Femteplassen smaker minst like godt som 3.-plassen i fjor. Husk at vi i år har vært igjennom den vanskelige andresesongen i 2. divisjon. Vi har hatt mange skader og tidvis møtt store utfordringer med å sette opp laget. Grunnlaget for plasseringen vår, ble lagt i august. Da hadde vi en god periode, for så å falle tilbake i september, men nå er alt dette glemt.

Redd for tryneslitasjen

– Nesten surt å gi seg nå?

– Ni år i en klubb er lang tid. Det er greit å gi fra seg noe som er i godt gjenge, før tryneslitasjen blir for stor. Nå hå­per jeg at jobben vi har gjort, blir videreført, selvsagt med noen justeringer. I så fall har de som skal ta over et godt grunnlag å jobbe videre på. Kontinuitet er et nøkkelord, sa Erik Wettermark.