Tirsdag forsvarte Spania U21 EM-tittelen fra 2011. De nest beste spanjolene dominerte fullstendig i mesterskapet, og målvakt David De Gea holdt nullen i 370 minutter før italienske Ciro Immobile ble den første til å score mot det spanske laget.

De norske U21-gutta imponerte stort, og under forrige ukes landslagssamling fortalte landslagssjef Egil Olsen at flere fra U21-laget var aktuelle for A-landslaget.

Slik er det ikke i seiersvante Spania.

— Den gruppen på 13-14 spillere som får spilletid på A-landslaget nå, er såpass sterkere enn de ni som venter i kø bak, sier C More-ekspert Petter Veland.

- Treneren er et vanedyr

Kommentatoren følger spansk fotball tettere enn de aller fleste her til lands, og tror neppe at noen av de nybakte europamesterne blir å se på gressmatten under neste års VM i Brasil.

Treneren (Vincent Del Bosque) er et voldsomt vanedyr, samtidig som de konkurrerer mot en etablert og god gruppe spillere .

Veland tror likevel at noen av de yngre spillerne kommer med på flyet til Brasil, som en del av VM-troppen.

— Isco er nok nærmest en plass i troppen. Hadde ikke U21-EM vært så viktig som det er for Spania, hadde han nok vært med A-landslaget under prøve-VM i Brasil. Utenom de to, så har Thiago en god mulighet.

David De Gea har nok også spilt seg inn i troppen, like mye som at Jose Reina har spilt seg ut av den. I Spania blir han sett på som den neste Iker Casillas, når den tid kommer , sier Veland.

Motiveres av utfordringen

Overfloden av gode spillere, gjør at veien inn i det gjeveste selskapet blir lengre for spanske talenter. Veland mener at Spania har en spesiell styrke på dette området.

Det som er imponerende, er at de yngre spillerne ikke gir opp, selv om det virker umulig å komme med. Det virker heller som at de blir motivert av utfordringen, og jobber hardere for å komme med .