Bjarne Riis er på vei tilbake i manesjen.

Den tidligere danske rytteren tilstod utbredt bruk av dopingpreparatet EPO i 2007, og var i mange år etter det sportssjef i sykkellaget Saxo Bank, som senere ble hetende Tinkoff-Saxo.

Etter uenigheter med den eksentriske eieren Oleg Tinkoff, forsvant Bjarne Riis fra toppsykkelverden. Nå tyder mye på at han er på vei tilbake.

Landslagssjefen om sykkelguttas sesongstart:

Søkkrik prins som eier

Ryktene om at han skal være i gang med et nytt prosjekt har gått i flere uker, men nå er det danskeEkstra Bladet som kan melde at planene virkelig har fått fart på seg.

En kilde sier til den danske avisen at Riis er utpekt som sjef for et ambisiøst prosjekt, som den søkkrike Prins Nasser bin Hamad al-Khalifa av Bahrain står bak.

Ifølge danske Ekstra Bladet vil Bjarne Riis (t.h) overta World Tour-lisensen til Oleg Tinkov, som i dag eier Tinkoff-Saxo. Foto: AP

Etter det Ekstra Bladet forstår, skal planen gå ut på å overta World Tour-lisensen som blir ledig når Tinkov ved årsskiftet trekker seg ut av sykkelsporten. Tinkov selv skrev på Twitter tirsdag at "i morgen kommer det en sensasjon".Sykkelnettstedet Capovelo skrev mandag at Lars Seier Christensen, tidligere direktør i Saxo Bank sammen med Riis, har bekreftet at de to har samarbeidet om et sykkelprosjekt.

— Vi vet at Riis er en notorisk løgner

Den danske avisen skriver at Riis ikke har noen intensjoner om å stå som eier av laget, og at den bahrainske prinsen vil stå som eier av prosjektet. Ifølge Ekstra Bladets kilder vil Peter Sagan være interessert i å følge med over til det nye laget. Den slovakiske superstjernen sykler i dag for Tinkoff-Saxo.

Journalist og kommentator Peter Brüchmann har fulgt Bjarne Riis tett gjennom årene, og mener det burde være umulig for ham å komme tilbake. Dette fordi en rapport i 2015 slo fast at Riis visste om - og oppfordret til - bloddoping i sitt lag da han var sportsdirektør i danske CSC.

— Vi vet godt at Bjarne Riis er - og det tør jeg å si - en notorisk løgner. Det er blitt dokumentert to ganger. Han er en del av den fascinasjonskraften sykkelsporten har. Fascinasjonen, forakten og fordømmelsen, sier Brüchmann til dansk Tv 2.

- De fleste dansker er med han

Den danske kanalens egen sykkelekspert, Rolf Sørensen, tror det danske folk fortsatt støtter Riis.

— De fleste er hvertfall med han, og vil gjerne se at han lager et dansk lag. Jeg er også med på den vognen. Hundre prosent, sier Sørensen.

Ifølge kanalen presenterer Bjarne Riis og Lars Seier Christensen sitt nye prosekt på et pressemøte torsdag.