HOMMELVIK (adressa.no): For første gang siden han fikk virussykdommen i august møtte Petter Northug i dag pressen. Det skjedde i forbindelse med et rulleskirenn i Hommelvik.

Northug forteller at formen er i klar bedring. Men han understreker at han ikke vet når han er tilbake i full trening.

Føler seg bra

— Det kjennes bra ut. Jeg er tilbake i lett trening, men tar dag for dag. Jeg håper å være tilbake for fullt om kort tid, sier Northug, som fikk påvist virussykdommen i starten av september.

Da hadde kroppen allerede oppført seg unormalt en tid.

Nå er det omkring et halvår siden 27-åringen valgte å bryte med landslaget og satse helt på egen hånd. Overfor adressa.no gjør han det klart at verken landslagets støtteapparat eller lagkameratene er noe savn.

— Det jeg gjør nå er nytt og spennende. Jeg styrer mer min egen hverdag. Jeg styrer de som jobber rundt meg og får lagt opp sponsoraktiviteter og dagene slik jeg ønsker det.

Høydeoppholdet ryker

- Savner du noe?

— Nei, egentlig ikke. Jeg synes det er nytt og spennende. Det gir meg motivasjon og er med og trigger meg, sier Petter Northug til adressa.no.

Northug trener fortsatt ikke for fullt. Det planlagte høydeoppholdet i Val Senales, som han egentlig skulle ha reist til 20. oktober, ryker.

Alt handler om OL

— Jeg håper å være i form til OL. Det er fortsatt god tid. Alt blir rettet inn mot det, sier han.

Fortsatt er ikke Northugs treningsplan for de neste ukene spikret. Treningen foregår svært rolig. Trener Eirik Myhr Nossum er foreløpig usikker på når Northug igjen kan trene hardt. Sannsynligvis er det mer snakk om uker enn dager før han kan ta i maksimalt igjen.

Slik situasjonen er nå, tyder det på at sesongstarten på Beitostølen ryker.

I løpet av de siste to-tre dagene, mens Eirik Myhr Nossum har vært på plass i Trondheim, har han og Petter Northug diskutert Tour de Ski. Foreløpig er det ikke tatt noen beslutning på om han skal delta eller ikke.