Kapteinen innser at dagens Brann-mannskap ikke er godt nok.

— Vi må gjøre noe foran neste sesong for vi er ikke bedre enn de tabellen viser. Det nytter ikke å skylde på uflaks. Det må inn rutine i laget. Vi trenger noen topper som vi andre kan strekke oss etter. Nå er laget stort sett jevngodt. Vi trenger typer som Thorstein Helstad og Svante Samuelsson. De satt listen for oss andre, sier Walltin.

Kapteinen har vært en av få Brann-spillere som har vært ute en vinterdag før. Trønderen innrømmer at byrden har vært tung å bære.

— Det er alt for mange som har hatt mer enn nok med seg selv. Det gjaldt med meg selv også, men jeg føler at det har gått bedre i høst. I vår var jeg i så dårlig form at jeg nærmest var en belastning for laget. Det skyldes nok at jeg ikke begynte å spille før i mars og laget slet litt.

— Har dere spillere tenkt å stille krav til dem som styrer klubben?

— Vi har ikke snakket om det og det er ikke så lett å stille krav heller. Det må en evaluering til og så for vi se hva som skjer, sier Walltin.

Brann fikk mye kjeft for prestasjonen i den første kampen mot Sandefjord. På hjemmebane viste laget at de var hakket bedre enn Tom Nordlies mannskap.

— Utrolig godt å vinne. Vi er et bedre lag enn Sandefjord og det viste vi i denne kampen, men det så ut som om Ivar ville skremme oss på slutten. Vi slapp heldigvis å rykke ned.

Han innrømmer at han har gått noen runder med seg selv denne sesongen.

— Jeg har hatt en masse indre samtaler fordi det har dukket opp negative tanker underveis. Men før denne kampen tenkte jeg ikke på førstedivisjon. Nå skal jeg kose meg i noen dager, smiler Brann-kapteinen.