DÜSSELDORF TYSKLAND, 20090210 Per Ciljan Skjelbreid ( til venstre) og Daniel Braaten under landslagets trening på LTU Arena i Düsseldorf tirsdag ettermiddag.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Foto: Scanpix
DÜSSELDORF TYSKLAND 20090209Morten Gamst Pedersen og Kjetil Wæhler i aksjon under landslagets trening i Düsseldorf mandag kveld.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Foto: Scanpix

TV 2 har kjøpt rettighetene til å vise Tyskland – Norge av det tyske fotballforbundet, og har bestemt seg for å vise kampen på betal-tv (TV2 Sport) og nett-tv (TV 2 Sumo) . Dermed får mange trolig ikke med seg Drillos comeback som norsk landslagstrener.

Det har blant annet fått kulturminister Trond Giske til å reagere.

— Jeg synes det er synd, sier han til VG.

Sondre Kåfjord er enig, og fotballpresidenten mener løsningen er negativ for interessen omkring landslaget.

Fotballpresidenten kritiserte også TV 2 for å legge skylden på dem, men sportssjef Bjørn Taalesen har liten forståelse for Kåfjords reaksjon.

- Jeg blir provosert over at han blir provosert. Denne kampen er en direkte konsekvens av den nye fotballavtalen. Det er NFF og Norsk Toppfotball som har bestemt hvordan avtalen skal se ut, og jeg forstår ikke hvordan Kåfjord kan bli overrasket over at vi primært sender denne kampen som en webløsning , sa Taalesen til Aftenbladet.no i går .

- En skandale

Fvn.no snakket tirsdag med en rekke av landslagsspillerne, og de delte langt på vei meningene til Giske og Kåfjord.

- Det sier seg selv at det er en skandale , sier Daniel Braaten.

— Det burde ha vært mulig og vist landskampen på vanlig tv. Jeg tviler på at det er så mange som kommer til å følge med når kampen når man må betale for det, supplerer Fredrik Strømstad.

— Alle bør få muligheten til å se den, legger han til.

LES OGSÅ:

*** Landskampen vises bare på betal-tv**

*** Kåfjord: - Ikke skyld på oss**

- Veldig synd

Kjetil Wæhler er enig.

- Det er veldig synd at den går på betal-tv. Jeg mener at alle burde ha fått muligheten til å se kampen gratis , sier Aalborg-proffen.

Christian Grindheim, som trolig spiller fra start i morgen, skryter av entusiasmen og given rundt landslaget nå, og mener det er synd at folk velger å prioritere bort storkampen mot Tyskland.

— Kampen bør være tilgjengelig for alle som med tv og lisens, sier han.

Og legger til.

— Det er meningen at folk skal støtte opp rundt landslaget, og da er det greit at man skal slippe å betale for å se kampen. Den burde ikke ha gått på betal-tv.

Et økonomisk spørsmål

Morten Gamst Pedersen henger seg på kritikken.

- Det er kjedelig at det er blitt sånn. Det burde ha vært slik at de som har lyst til å se på kampen, skal få muligheten til det – uten å måtte betale. Men det er vel sånn det er blitt. Kanalene må tjene penger , sier Blackburn-proffen.

Den konklusjonen har også Erik Huseklepp kommet frem til.

— De gjør det for å tjene penger, men det er jo selvsagt litt synd. Det er uansett ikke noen vits å tenke så mye over det. Vi må konsentrere oss om å gjøre en best mulig jobb mot Tyskland, forklarer Brann-spilleren.

Landslagskaptein Brede Hangeland tror det faktum at man må betale for å se fotballkamper generelt, og landskamper spesielt, kommer til å bli en trend fremover.

- Vi skulle kanskje ønske at alle folkene skulle ha hatt muligheten til å se kampen, men slik som markedskreftene er nå, så tror jeg det kommer til å bli mer og mer vanlig , sier han.