Petter Salsten er sportssjef i Norges Ishockeyforbund. Foto: Digitalsport

Søndagens kamp i Stjernehallen mellom Stjernen og Stavanger Oilers ble skjemmet av den grove tribunehetsen som Oilers-spiller Tommy Kristiansen ble utsatt for.

— Jeg hørte de ropte «sigøyner» så å si gjennom hele kampen. Noen ropte «taterunge». Det var sårende, selvfølgelig. Det ble mye frustrasjon for min del. Følelsene tok overhånd. Jeg var både lei meg og forbannet. At de ikke liker meg som spiller, det er greit, men å bruk etnisk bakgrunn sånn blir helt feil, sier Kristiansen til TV 2.

Kristiansen, med en fortid hos Stjernens erkerival Sparta i Sarpsborg, forlot isen på grunn av den grove hetsen.

Det forstår Norges Ishockeyforbund.

— Vi forstår selvfølgelig at Tommy oppfatter det som rasisme, og vi oppfatter det veldig klart at Tommy opplever at de har krysset en grense som ikke er akseptabel, sier Petter Salsten, sportssjef i ishockeyforbundet, til Aftenposten.no.

— Vi har henvendt oss til Stjernen og bedt om rapport, og vi avventer den. Vi er blitt gjort kjent med saken gjennom media og må behandle den i våre organer. Det er arena- og arrangementsutvalget vårt som behandler sånne saker, og så sender de saken videre til disiplinærutvalget som fatter et endelig vedtak. Vi har ikke mange sammenlignbare saker, så vi må avvente og se hva rapporten sier, sier Salsten.

Rivalisering

Den tidligere landslagsbacken har selv opplevd mye både på banen og fra tribunen, men innrømmer at denne type tilrop er langt over streken.

— Vi har hatt andre episoder, men her har man gått over en grense. Jeg kan ikke si jeg har opplevd så mye som går på den type ting fra tribunen, sier han, og viser til Kristiansens bakgrunn fra Sparta som noe av grunnen til at han får mye tyn fra Stjernens tilhengere.

— Når man er en så profilert og god spiller som Tommy, og ser på hans historikk og hvor han kommer fra og med den rivaliseringen som ligger der, så blir den type spillere utsatt for ganske mye, sier Salsten.

Ønsker kontakt

I Fredrikstad er jobben med å identifisere de som sjikanerte Kristiansen i gang. At spilleren, som kommer fra en taterfamilie, ble hetset på grunn av nettopp det, er noe Stjernen tar på alvor.

— Jeg har prøvd å få tak i Tommy i dag, og ønsker veldig å snakke med ham. Dette er en veldig kjedelig sak og vi har snakket med Stjernens supporterklubb. Det kommer ikke fra dem. Nå skal vi se hva vi kan gjøre, og mest av alt ønsker vi å få tak i dem som ropte, vi ønsker i første omgang å snakke med dem, sier daglig leder i Stjernen, Trond Magnussen.

Magnussen vil ikke spekulere på hva som kan bli utfallet av «etterforskningen» i Fredrikstad.

— Om det kan bli snakk om utestengelse eller politianmeldelse, vil jeg ikke si noe om. Vi har ikke tenkt på noe sånn ennå, vi er opptatt av å ta ting i riktig rekkefølge. Man kan si og gjøre ting i kampens hete man ikke helt forstår følgene av, så først og fremst ønsker vi å snakke med dem, sier Magnussen.

— Vi er glade for de tydelige signalene Stjernen gir og de holdningene de har til dette, så får vi se, sier Petter Salsten.