STRØMSGODSET — FREDRIKSTAD 5-0:

DRAMMEN: - Vi vant til slutt fortjent og i den andre omgangen hadde vi et par angrep som var en seriemester verdig, sier Ronny Deila til aftenposten.no

Strømsgodset hadde ikke tapt hjemme på Marienlyst siden kampen mot Molde 16.juni 2011. Fredrikstad på sin side hadde ikke vunnet en kamp på det øverste nivået på Marienlyst siden 1971. ## Ikke redd for å miste spillere

Sett ut i fra tabellen var det ikke overraskende Strømgodset som dominerte på Marienlyst, men måten de ydmyket Fredrikstad var imponerende. Allsangen av ”Gamle Gress” på overtid fortalte at hjemmepublikummet likte det de fikk se.

— Vi viste hva som skal til og det går for fort for motstanderen i andre omgang, mener Deila.

Scoringer av Stefan Johansen, Peter Kovacs (to), Adama Diomande og Ola Kamara sørget for en overbevisende 5-0 seier mot et tafatt Fredrikstad-lag. Med tre nye poeng økte laget fra Drammen avstanden ned til Molde til sju poeng, Molde spiller mot Lillestrøm lørdag.

Godsets unggutter sørget for at gullpraten lever etter en overbevisende omgang mot Fredrikstad.

— En medalje hadde vært en milepæl i klubbens historie, men da må vi spille bra i 90 minutter og ikke bare 45, hevder Deila, som står med sju strake seire på hjemmebane i år.

Er du bekymret for å miste spillere i serieinnspurten?

— Jeg er ikke bekymret for å miste spillere. Mange vil synes det er morsommere å vinne seriegull i Norge enn å gå til utlandet med en gang. Dessuten har vi vist at det er mulig å erstatte spillere. Vi har allerede forsterket laget og vi ser konstant etter andre spillere som kan passe inn, men de skal være gode for å ta en plass på dette laget, sier Strømgodsets trener.

Johansen med reprise

Godets nye midtbanedirigent Stefan Johansen viste mot Sandnes Ulf hvordan man skrur frispark over muren. Etter 18 minutter tok Johansen oppstilling utenfor 16-meteren til Fredrikstad. Resultatet ble det samme som mot Sandnes Ulf. Med venstrebeinet løftet Godsets midtbanesjef ballen over muren og inn bak Jon Masalin i Fredrikstad-målet.

Godset hadde ballen mest i den første omgangen, men var til tider for upresise i det offensive spillet. Gjestene fra Østfold fikk noen overganger og Hans Erik Ramberg, Ole Jørgen Halvorsen og Simen Rafn hadde gode muligheter for gjestene i den første omgangen.

Etter en middels første omgang brukte ikke Strømsgodset lang tid på skru på bryteren for sjarmerende angrepsfotball.

Angripende backer, bevegelige offensive spillere og en aggressiv innstilling var kjennetegn som Godset viste frem. Riktignok ikke hele tiden, men nok til å ydmyke Fredrikstad.

Lars Christopher Vilsvik skrudde på turboen etter 56 minutter og med et praktfullt innlegg serverte han Peter Kovacs som satt inn 2-0 for vertene.

Ydmyket Fredrikstad

Fem minutter senere fant Vilsvik Godsets toppscorer Adama Diomande inne i boksen. Angriperen som ble hentet fra Hødd foran årets sesong var sikker, og headet inn 3-0 på Gamle gress.

Tarik Elyounoussi og Vidar Martinsen hadde sjanser til redusere serielederens ledelse, men det var som mange ganger før denne sesongen ikke Fredrikstad sin dag. Godset valset over gjestene, og Peter Kovacs fikk gjøre sitt andre mål da han satte inn returen på sitt eget skudd etter 73 minutter.

Like før slutt satte Godsets andre toppscorer Ola Kamara inn 5-0 med hælen. Godset fortsatte å dominere kampen ut og med litt flaks kunne serielederen vunnet mer mot en motstander som så ut som de allerede har rykket ned fra eliteserien.