tlético Madrid kan ha gjort et av sommerens store røverkjøp i Fotball-Europa. Mandag ble klubben enig med Barcelona om kjøpet av stjernespissen David Villa.

Villa slet med å få fast spilletid i Barcelona etter at han kom tilbake fra et beinbrudd sist sesong. Med det brasilianske stortalentet Neymar på plass på Camp Nou, virket det enda mindre sannsynlig at den spanske storscoreren var med i trener Tito Vilanovas planer.

Barcelona opplyser at de vil få inn maksimalt 40 millioner kroner (5,1 mill. euro) på salget av Villa. I tillegg har klubben sikret seg 50 prosent av summen ved et eventuelt videresalg.

I 2010 kostet Villa 316 millioner kroner da storklubben hentet ham fra Valencia.

Spissteft

Atlético skal betale 16,5 millioner kroner for 31-åringen den første sesongen, 15,5 millioner ved nok en sesong og ytterligere åtte millioner dersom Villa forlenger kontrakten til 2016. – Avtalen og overgangen for David Villa vil bli formalisert når spilleren har gjennomgått en legesjekk, bekreftet hovedstadsklubben mandag.

Atlético har rykte på seg for å kjøpe – og utvikle – angripere i verdensklasse. I senere tid har klubben tjent gode penger på salg av både Fernando Torres, Sergio Agüero, Diego Forlán og Radamel Falcao.

Sistnevnte har bøttet inn mål de siste sesongene, men ble tidligere i sommer solgt til Monaco for nærmere 500 millioner kroner.

Mer mesterliga

I Barcelona fikk David Villa totalt 119 kamper og scoret 48 mål. Han kan debutere for Atlético mot gamleklubben når lagene møtes i den spanske supercupen i august.

Han var sugen på fast førstelagsfotball, kanskje særlig med tanke på å beholde plassen i det spanske landslaget til neste års VM i Brasil.

Villa har vært koblet til engelske klubber som Arsenal og Tottenham, men valgte altså å bli i hjemlandet. Til høsten får han spille mesterligafotball for Atlético, som ble nummer tre i La Liga sist sesong.

(©NTB)