Uten Pål André Helland, Elbasan Rashani og Holmar Örn Eyjolfsson, men med en gnistrende vilje i samtlige dueller på den løse Lerkendal-matta. Det ble resepten da Rosenborg slo tittelutfordrer Strømsgodset 1-0 lørdag kveld. Når matchvinneren ble den noe utskjelte Christian Gytkjær, smakte nok seieren ekstra godt for Ingebrigtsen.

foto
Christian Gytkjær scoret sitt første for Rosenborg mot Strømsgodset. Foto: Digitalsport

Han var tvunget til å gjøre fire endringer fra laget som åpnet sesongen med 0-1-tap mot Odd i Skien, men fikk se Rosenborg ta en tidlig kommando på oppgjøret. Laget spilte seg til to sjanser etter farlige balltap fra gjestene i egen boks. Først avsluttet Mike Jensen over mål etter minuttet, etter at Bismark Boateng ikke fikk klarert en enkel ball rett foran eget mål. Tre minutter senere kokte det for samme Mohammed Abu, som i stedet for å beine ut ballen serverte Fredrik Midtsjø på hjørnet av 16-meteren. Han fant Matthias Vilhjalmsson som dempet og skjøt rett på Espen Bugge Pettersen fra 18 meter.

Ingen savnet Søderlund

Likevel var det Godset som skulle få ballen i nettet først. Abu og Øyvind Storflor komibnerte flott ute på høyresiden før førstnevnte fikk slått inn til Tommy Høiland som beinet ballen i mål. Heldigvis for Rosenborg ble målet korrekt annullert da ballen var ute før Abu fikk slått inn.

Lerkendal-publikummet skulle likevel ikke vente lenge på kveldens første scoring. Rosenborg rullet opp bakfra og som i fjor, var det på høyresiden det skjedde: Mike Jensen flikket videre til Fredrik Midtsjø, som med et nydelig forarbeid kom seg rundt Jonathan Parr på kant. Med utsiden av høyrefoten slo han et perfekt innlegg til Christian Gytkjær som løp ubemerket fri og hamret ballen i mål fra kloss hold. I noen magiske sekunder savnet ikke hjemmefansen lyskeplagede Pål André Helland eller for den saks skyld Alexander Søderlund.

Høiland mot Hansen

Etter halvtimen var Rosenborg på farten på ny. Anders Ågnes Konradsen vant ballen på midten og satt opp Yann-Erik de Lanlay. Han slapp ut til Alex Geirsbach som doblet på kant. Innlegget var uten adresse, men da det for andre gang kokte for Boateng inne i egen 16-meter, fikk Midtsjø muligheten etter ghaneserens balltap. Stjørdalingen dro seg løs og skjøt rett på Bugge Pettersen.

Ni minutter senere kunne og burde Høiland utliknet da han kom alene med André Hansen. Jonas Svensson slo en ball som ble tatt av den ujevne Lerkendal-matta,a og Reginiussen fikk aldri kontroll før Boateng sendte rogalendingen fri alene med Rosenborgs sisteskanse. Hansen slo til med en herlig beinparade og nektet Høiland hindret utlikning. La det være klart — det var ikke upopulært blant RBK-fansen, som svarte med å runge "Norges nummer en" utover den kjølige trondheimslufta.

Rosenborg kunne dermed gå til pause med 1-0, selv om de Lanlay fort kunne doblet da han rett før hvilen kom rundt på kant og fikk avsluttet, men heller ikke Rosenborgs rogalending traff mer enn motstandernes keeper.

Frisk Jensen

Godset gikk hardt ut etter pause og åpnet omgangen med et par gode muligheter. Først var Høiland i offside da han smatt ballen i mål bak Hansen, og minuttet senere fikk Boateng en stor mulighet etter innlegg fra Parr. Jørgen Skjelvik klarte ikke å klarere med en svak heading, men Hansen fikk snappet ballen rett før Boateng skulle avslutte fra kloss hold.

Nå skjedde det mye, og minuttet senere kunne Mike Jensen doblet for RBK. Jonas Svensson slo en glimrende stikker, men en våken Bugge Pettersen kom ut og gjorde målet lite for dansken, som chippet ballen rett på den tidligere landslagskeeperen.

Midtveis i omgangen fortsatte Rosenborg trykket. Jensen slo en lang ball i retning Gytkjær. Dansken headet fint ned til Vilhjalmsson, som igjen la ballen til Ågnes Konradsen som avsluttet utenfor via en Godset-spiller - trøndernes største sjanse etter scoringen.

Temperatur

Tre minutter senere vartet Rosenborg opp med en ny gigasjanse da Jensen spilte fri Midtsjø alene med Bugge Pettersen. Kantvikaren rundet keeper og kom på blankt mål, men fra spiss vinkel traff han bare Vilsvik som fikk beinet unna. Ikke lenge etter var duellantene i aksjon igjen. Vilsvik klarterte dårlig og gav Midtsjø en fin mulighet, men da skjøt 22-åringen like utenfor fra 15 meter.

Til tross for høy temepratur i sluttminuttene uteble de store sjansene for begge lag og Rosenborg kunne hale iland en imponerende seier etter rådende forhold.