OSLO SPEKTRUM: Cecilia Brækhus trengte bare halvannen bokserunde på å slå knockout på franske Anne Sophie Mathis i den første proffkampen på norsk jord på 35 år.

Publikum virket nesten litt sjokkerte over at seieren kom så fort, de hadde sett for seg 10 lange, seige runder.

En av dem som fulgte kampen var Klara Svensson, også kalt «The Swedish Princess». Hun blir etter all sannsynlighet motstander i en av Brækhus’ to neste kamper. Det er ikke bestemt om kampen kommer til å gå i Norge eller Sverige.

— Det er det samme, jeg vil bare møte henne. Det var en herlig stemning her i kveld. Jeg har ikke vært i et lokale i Sverige som har hatt så mye publikum på en proffkamp, så da drar jeg gjerne hit for å bokse, sa hun etter kampen.

Svensson innrømmer at hun ble mektig imponert av det bergensbokseren viste.

— Hun sjokkerte Mathis som er en slagferdig bokser - det har vi sett tidlige - så det var imponerende, sa svensken.

Hun er likevel ikke bekymret.

- Jeg er utrolig sikker på at jeg kan matche henne. Jeg har en helt annen stil og kampplan, sa hun, før hun senere la til:

— Jeg tror det er 105 prosent sikkert at jeg vinner.

BAKGRUNN:

Brækhus vil møte MMA-stjerne

Umiddelbart etter seieren sa Brækhus at hun håper å få sin neste kamp mot den amerikanske MMA-stjernen Cris Cyborg. Hun vurderer å gå over til boksing. Brækhus sa at forhandlingene blir satt i gang nesten umiddelbart.

Svensson har forståelse for at den norske boksestjernen gjerne vil møte Cyborg.

— I en mellomkamp før et obligatorisk møte med meg så forstår jeg det. Det finnes mye PR-verdi i en slik kamp. Hun er stor i USA.

En norsk-svensk duell vil utvilsomt vekke interessen for det skandinaviske publikum.

Svensson har lagt merke til at det er stor interesse for Brækhus i Norge, mens man i Sverige ikke har hatt like enkelt for å få oppmerksomhet rundt proffkampene.

— Jeg ser at det ikke bare er sportsinteresserte som kommer på disse kampene. Jeg tror jeg og Cecilia kunne gjort proffboksingen mer folkelig, sa Svensson.

ANDERS PAMER KOMMENTERER (for abonnenter):

— Hvem er Svensson?

En svensk journalist ville etter kampen vite hva Anne-Sophie Mathis mener om Svenssons muligheter mot Brækhus. Han var ikke helt fornøyd med svaret fra den franske bokseren.

— Hvem er det?

— Vet hun ikke hvem det er? svarte svensken.

— Nei, svarte Mathis.

Den franske kvinnens manager kunne informere at hun har oversikt over den svenske bokseren.

Det er da noe.