Le Mans hadde som mål å rykke opp til øverste nivå i Frankrike denne sesongen, men misset på målstreken. Dermed er det helt uvisst hva som skjer med Fredrik Strømstad.

– Ingen kommentar før om 14 dager, skriver visepresident i klubben, Daniel Jeandupeux, i en tekstmelding til fvn.no.

I januar uttalte samme mann at et opprykk var et av kriteriene til å hente tilbake Strømstad til fransk fotball . De ville rett og slett ikke ha råd dersom det fortsatt ble spill i Ligue 2. – Vi begynner å se på hva som skjer nå, og skal ha en samtale med Le Mans. En samtale med Start er sekundært, sier Strømstads agent Stig Lillejord, og legger til at det ikke er noen automatikk at Strømstad fortsetter i Start dersom det ikke blir Le Mans.

– Han har ikke all verdens med spilletid i Start, men han er profesjonell, og gjør jobben han er satt til å gjøre. Det er en rekke faktorer som er viktig for Fredrik, som familiære ting og sportslig. Da vil vi vurdere Start, Le Mans, og eventuelt en tredje part, sier Lillejord.

Men nøkkelen ligger altså hos Le Mans, noe Start-sjef Sveinung Hovstad også understreker.

– Vi må bare forholde oss til hva som blir sagt der nede. Det er Le Mans som styrer, så spørs det nå hva de vil gjøre, sier Hovstad.

Og avgjørelsen kommer altså om et par ukers tid, når Le Mans har funnet ut hvordan de skal takle en ny sesong på nest øverste nivå i Frankrike.