foto
Her blir Alfred Finnbogason truffet av et bluss før kampstart mellom Panathinaikos og Olympiakos. Etter hendelsen rømte Olympiakos-spillerne i garderoben. Foto: AP Photo
foto
Panathinaikos-fansen før bråket startet Foto: AP Photo
foto
Supporterne kaster bluss mot banen i det opprørspolitiet er på vei ut. Foto: AP Photo
foto
Supporterne stormer banen etter Panathinaikos-Olympiakos ble utsatt grunnet fanbråk. Foto: AP Photo
foto
Supporterne kastet stoler og andre ting fra tribunen mot opprørspolitiet. Foto: AP Photo

Se bildeserie av supporterbråket i vinduet over!

Med 10 seiere på rad og med en soleklar serieledelse, kunne Omar Elabdellaouis Olympiakos sikre seg en enda større luke ned til andreplassen med seier i toppoppgjøret borte mot Panathinaikos lørdag kveld. Men toppkampen gikk ikke slik noen av lagene hadde forventet.

foto
Omar Elabdellaoui skulle startet kampen for Olympiakos, men måtte rømme banen med lagkameratene da Panathinaikos-fansen kastet bluss mot Olympiakpos-spillerne før kampstart. Foto: Varfjell, Fredrik

I stedet for en tøft rivaloppgjør mellom landets to topplag, ble kampen avbrutt før den kom igang da at hjemmefansen kastet bluss mot Olympiakos-spillerne. Kort etter rømte spillerne banen i frykt for egen sikkerhet, ifølge The Mirror.Spissen Alfred Finnbogason ble truffet av et bluss da han og noen lagkamerater varmet opp. Etter hendelsen, tok de kontakt med dommerne og ba dem vurdere å avbryte kampen.

Samtidig havnet supportere i klammeri med opprørspolitiet som forsøkte å roe ned den aggresive stemningen.

Panathinaikos ba dommeren om å ikke avlyse, men etter en times tid valgte Andreas Pappas og utsette kampen. Da brøt helvete løs på Apostolos Nikolaidis Stadium.

Fansen stormet banen og det brøt ut slåsskamper mellom supportere og opprørspoliti. Fansen kastet seter fra tribunen og bluss mot politiet.

Også i fjor var det fanbråk når de to lagene møttes. Panathinaikos vant den kampen 2-1, men ble straffet med poengtrekk på tre poeng, to kampers utestengelse for lagets supportere og en kraftig bot.

Omar sa følgende om oppgjørene mellom Athen-lagene i et intervju med Aftenposten tidligere i høst:

— Etter å ha vært med på de derbykampene der, er du herdet. Og sist sesong gikk det over alle grenser. Det var krig. Raketter ble avfyrt og folk ble truffet. En på laget fikk mindre brannskader etter å ha blitt truffet. Det er ekte lidenskap og betyr så mye for så mange. Men når det blir så farlig som det var da, når fotball blir krig, da har det gått for langt. Men det er også slike kamper du vil spille. Bussen ble steinet på vei til stadion, men det er vanlig i de kampene

Ifølge greske media vil Olympiakos bli tildelt seieren i lørdagens skandalekamp.