— Og slik må det også være. Økt konkurranse er bare sunt. Det betyr at de to som til enhver tid spiller på stopperplass, må være skjerpet. Jo flere gode spillere det er i Viking, jo bedre er det, sier Hangeland til aftenbladet.no.

I tillegg til ham selv om Deila, anser han også Frode Hansen, Alexander Gabrielsen og Johan Lædre Bjørdal som alternativer som midtstoppere i årets Viking-tropp.

— Vi bør være godt forspent på den plassen. Alle er også spillere som kan sette i gang angrep, mener Hangeland.

Stille fra Everton

Han var på prøvespill hos Everton før jul, men siden har det vært stille fra Liverpool-klubben.

— Det eneste jeg har hørt fra min rådgiver Jim Solbakken i det siste er "godt nyttår", så det er ikke noe nytt. Nå brukte jo også Everton over 70 millioner kroner på å kjøpe James Beattie, og det økte vel ikke akkurat mine sjanser til å bli kjøpt, sier Hangeland.

Han registrerte at Ronny Deila i Aftenbladet tirsdag etterlyste en bedre treningskultur i Viking. Det er Hangeland enig i.

— Det kan han si uten å kjenne til hvordan Viking har trent, for i enhver klubb må en hele tiden ha som mål å trene bedre. Jeg mener at treningskulturen har blitt betraktelig bedre i Viking etter at Thor Arne Aasen kom inn som fysisk trener, men vi kan selvfølgelig bli bedre, mener Hangeland.

Revansjesugen

— Er det en revansjesugen Viking-tropp som tar fatt på 2005-sesongen?

— Absolutt. Fjoråret kan vi ikke være bekjent av, og det vet jeg at alle i troppen er klar over. Hvis alle reiser seg og ytre bedre enn i fjor, vil vi bli et bra lag, om vi henter inn flere spillere eller ikke, mener Hangeland.