Bli'kke mer drama enn man lager sjæl, som jeg pleier å si . Dagens langtur endte med redningsaksjon, etter å ha sittet fast i myra i 1.30t! Skal ALDRI klage på varme igjen.

Det skriver langrennsløper Martine Ek Hagen på sin Instagram-konto tirsdag ettermiddag.

Ek Hagen har ikke besvart våre gjentatte henvendelser tirsdag, men overfor NRK bekrefter landslagets presseansvarlig Gro Eide hendelsen:

– Det opplevdes dramatisk, og hun ble naturligvis veldig kald. Hun prøvde en halv time å komme seg løs, før hun ringte sin far. Etter hvert ble hun hjulpet av redningsmannskaper, sier Eide, og forteller at alt står bra til med Ek Hagen.

Bjørgen på landslagssamling:

Jon Øvereng Wilberg ved Innlandet politidistrikt forklarer til NRK:

— Klokka 11.20 fikk vi inn en melding om at en person på treningstur satt fast i våt myr ved Nordseter. Personen ble reddet ut av barnnvesenet med båt, tau og tørrdrakt, forklarer Wilberg.

Vinterens stjerneskudd om astmadebatten:

Martine Ek Hagen er i år på rekruttlandslaget, og 25-åringen fikk store deler av fjorårssesongen ødelaget av sykdom og skader.

Under Blinkfestivalen i slutten av juli fikk Ek Hagen seg en skikkelig smell etter et fall under fellesstarten, og måtte dermed ta det rolig noen uker. Men til Dagbladet noen dager senere kunne hun fortelle om en god treningssommer.

— Sommeren har vært strålende. Alt har gått på skinner. Jeg har vært på høydeopphold med familien og følt meg veldig bra. Det er synd at jeg blir satt litt tilbake nå, men det skal ikke ha noe å si for vinteren, sa Ek Hagen.