Viking la fredag inn bud på Joakim Austnes, men AaFK har foreløpig ikke hatt tid til å vurdere budet, ifølge daglig leder Henrik Hoff i Aalesund Fotball.

I dag skal imidlertid klubben ta stilling til Vikings bud på et styremøte og gi svar til sportsdirektør Egil Østenstad.

FAKTA: Joakim Austnes

Vil diskutere

— Jeg vet ikke om jeg vil forhandle med Viking i avisen, men det er ikke til å legge skjul på at budet som foreligger fra Viking, ikke vil bli akseptert, sier Hoff til Aftenbladet.

Han er imidlertid klar på at klubben er villig til å selge Austnes for den rette summen.

— Vi kan veldig godt tenke oss å beholde Joakim også, men dette har også med økonomi å gjøre. Blir vi enige med Viking om et beløp vi kan akseptere, er det opp til Joakim om han ønsker å gå til klubben, fortsetter Hoff.

Austnes vil trolig koste Viking rundt 5 millioner kroner.

Viking kan hjelpe

Hovedpersonen karakteriserer Vikings bud som spennende.

— Hvis det blir enighet, og jeg kan gå i kontraktsforhandlinger med Viking, er det helt i orden for meg, sier Joakim Austnes til Aftenbladet.

Han sier han gjerne blir Viking-spiller og mener han kan tilføre laget mye.

— Først og fremst er min styrke offensivt. Jeg er hurtig, kan utfordre én mot én og har god teknikk, sier sunnmøringen, som blant annet nevner egen framtid og karriere som årsaker til at han vil til Viking.

— Forhåpentligvis kan Viking hjelpe meg et steg videre som spiller. Jeg er villig til å jobbe hardt for å bli bedre. Viking er også en storklubb i norsk sammenheng, sier 24-åringen.

RBK-interesse

Austnes spilte 24 kamper for AaFK i årets eliteserie og scoret fem mål.

Også Rosenborg skal være interessert i Austnes, men Hoff i Aalesund Fotball sier det ikke har vært dialog med Rosenborg siden sesongslutt.