Fotball Privatlandskamp International U21 U-21 Landskamp Friendly22.08.07 Melløs StadionNorge Norway U21 - Danmark Denmark U21Landslagstrener Øystein Gåre med Fredrikstad s Tarik ElyounoussiFoto - Kasper Wikestad Foto: Kasper Wikestad / Digitalsport

Øystein Gåres bortgang tvinger fotballforbundet på jakt etter ny U21-trener. Toppfotballsjef Nils Johan Semb håper å ha på plass etterfølgeren før året er slutt.

– Det er en prosess som jeg egentlig ikke har startet veldig på, men som jeg naturligvis har tenkt på. Dessverre så er vi kommet i en situasjon som haster, i den forstand at vi helst skal ha etterfølgeren klar før året er over. Jeg har ingen navn i ermet til deg nå, sier Semb til NTB.

Kamp i februar

U21-landslaget spiller kamp 9. februar. Det gjør at Semb i verste fall kan tillate seg å vente med å ansette Gåres etterfølger til noe ut i januar, men dersom han får det som han vil så er ny trener for U21-laget klart før jul.

– Jeg ser etter en type som passer inn til å ha den type landslag og også i vår organisasjon. Jeg ser også på fotballsyn , sier Semb.

Det går mot en norsk løsning.

– Jeg har ikke tenkt så mye på utlendinger i dette, forteller toppfotballsjefen.

Han har en kravspesifikasjon i hodet og sier det blir viktig å finne én trener som kan samarbeide godt med Egil Olsen og hans etterfølger Ståle Solbakken.

– Jeg snakker med Ståle stort sett hver uke. Det nærmer seg at han skal overta etter Egil. Det må stå i samsvar med Ståle, og han står jo også for kontinuiteten i forlengelsen av Egil. Viktig å bygge link mellom U21-trener og det Egil og Ståle står for, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Øystein Gåre tapte nylig kampen mot kreften. Den tidligere Bodø/Glimt-treneren ble bare 56 år gammel.

(©NTB)