ALFHEIM: Tromsøværingen har vært i klubben i to perioder, sist fra 1. april 2014. Johansens opphold i klubben har periodevis vært preget av skader. I vår var derimot veteranen skadefri, og spilte fast på midtbanen fram til og med oppgjøret mot Glimt på 16. mai. Etter det ble han benket, og kom kun inn som innbytter borte mot Stabæk. Så kom EM-pausen.

– Da jeg kom tilbake fra ferie i midten av juni kjente jeg at noen ikke var som det skulle være på baksiden av låret, sier Johansen til iTromsø.

Kjent skade

En måned senere sitter han på sidelinjen og ser lagkameratene trene for å spille kamp. Denne gangen mot Strømsgodset i Drammen – uten Johansen i troppen. For Johansen klarer ikke ennå gi full gass når han skal løpe. Derfor går det i alternativ trening som trappeløp, styrketrening og sykling.

– Pasningsøvelser ser ut som det morsomste i verden når man må løpe opp og ned trappene på Alfheim i stedet, sier Johansen med et smil.

For Johansen og TIL må være ekstra forsiktig med lårskaden. 31-åringens historikk med denne type skader er langt fra hyggelig.

– Da jeg spilte for TUIL i 2012 gikk nesten hele sesongen uten at jeg ble frisk. Jeg overbelastet baksiden av låret for mye over lang tid, forteller Johansen.

Takler det bedre

Den tidligere TUIL-, Alta-. Haugesund— og Kongsvinger-spilleren har tidligere jobbet seg igjennom lange skadeperioder.

– Jeg takler det helt annerledes enn tidligere når slikt skjer. Det er ikke som da jeg var yngre. Da kunne jeg miste humøret. Nå får jeg trent bra utenom fotballen og ta tiden til hjelp, sier Johansen.

Planen er at Johansen over helga skal testes med litt pasningsøvelser for å se om han tåler belastningen.

– Jeg tror nok at vi må se at Stabæk-kampen om halvannen uke ikke er aktuell for Jonas. Men dersom han får noen gode fotballøkter i neste uke, samt uka deretter vil Bodø/Glimt-kampen 31. juli kunne være aktuell, sier hovedtrener Bård Flovik.

Han understreker at TIL kommer til å være forsiktige med å sette Johansen på banen for tidlig.

– Jonas trent veldig godt i perioden han har vært ute og trenger ikke så mange balløkter før han er kampklar. Men vi vil være forsiktige og jeg er redd for at han skal slå opp skaden hvis vi går for fort fram, sier Flovik til iTromsø.

– Skaden er utfordrende og vi må i lys av historikken til Jonas bruke tiden klokt for å få han tilbake på banen igjen, sier manuellterapeut Einar Hauglid til iTromsø.

– Skal tilbake

Etter det iTromsø kjenner til leter TIL etter en ny midtbanespiller i sommer. Det vil øke konkurransen ytterligere for Johansen som har kunnet se at de som har spilt i stedet for han har prestert godt.

– Jeg tror definitivt at jeg kan ta tilbake en fast plass på laget. Til da er målet å støtte laget. Det ser jo veldig bra ut etter at vi byttet formasjon til å spille med tre sentralt på midten, sier Johansen som anser at han konkurrerer på alle tre plassene sentralt på TILs midtbane.