KLADNO, TSJEKKIA: — Dette var god trening foran neste sjukamp i Ratingen, som er det vi har plukket ut som kvalifiseringsstevne til EM, kommenterer trener Lukas Udelhoven, og sikter til stevnet i Tyskland om snaut to uker.

Sjukampen i Kladno var Marcussens første denne sesongen. Fra før har hun bare deltatt i en trekamp i Polen, hvor hun presterte 15,15 på 100 m hekk, 12,38 i kule og 5,78 i lengde.

— Spennende konkurranser i vente

I Tsjekkia i helga hadde hun følgende serie: 14,60 på 100 m hekk, 1,67 i høyde, 12,26 i kule, 26,16 på 200 m (i 2,6 s/m motvind), 5,55 i lengde, 42,9 i spyd og 2.13,23 på 800 meter.

Les også:

I tilsvarende stevne i fjor oppnådde Våg-jenta det som skulle vise seg å bli hennes årsbeste med 5868 poeng, men da var det hennes tredje sjukamp for sesongen.

— Hvis utviklingen går videre i samme retning, har vi alle fall spennende konkurranser i vente, sier Udelhoven.

- Får dere mer eller mindre tro på at hun skal klare EM-kravet etter en sjukamp der hun er 370 poeng bak?

— Uten tvil mer. Jeg ser at hun viser «lyst» i alle øvelser. Selvfølgelig får vi mer tro. Men alle trenger trening, og dette er trening, sier treneren.

Gode minner fra Ratingen

- Hva tilsier at hun skal klare kravet om to uker?

— Det skal vi se om 14 dager. Det er en treningsprosess, og ikke matematikk. Vi må ikke henge oss opp i poeng og resultater. Vi ser på heltheten, og da ser jeg fin utvikling. Vi gleder oss til neste sjukamp, sier Udelhoven.

Les også:

28-åringen har ofte levert gode resultater i Ratingen. Hun deltok ikke der i fjor, men for to år siden presterte hun sesongbeste med 6083 poeng. Og for tre år siden oppnådde hun 6140 poeng.

— Ratingen blir vår første virkelige sjukamp for sesongen. Vi kan ikke ta alle konkurranser like alvorlig, men dette er en av to-tre sjukamper vi har plukket ut som viktige i år, sier Udelhoven.

EM går i Amsterdam 6.-10. juli. Det norske kravet til OL i Rio i august er 6220 poeng.